Slovenija
10225 ogledov

Huda ura na primorski avtocesti

zastoj avtocesta Žurnal24
Primorska avtocesta je bila zaprta zaradi prometne nesreče med priključkoma Vrhnika in Logatec proti Kopru.

Do prometne nesreče, ki je zaprla avtocesta, je prišlo okrog enajstih, promet pa je bil sproščen šele ob pol enih. 

Nastal je daljši zastoj, ki je segal skoraj do Brezovice. Zastoj je bil tudi na regionalni cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika. Za osebna vozila so bili možni obvozi po cestah: Brezovica - Podpeč - Rakitna - Unec, Ig - Črna vas - Podpeč - Rakitna - Unec in Ljubljana - Dobrova - Horjul - Vrhnika.

Po podatkih portala promet.si je vožnja od Ljubljane do Kopra zaradi zastoja trajala skoraj dve uri. 

zastoj | Avtor: pic pic
Po podatkih policije je do nesreče prišlo, ko se je nekomu na počasnem pasu pokvaril avto, voznik, ki je vozil za njim, pa tega ni opazil in je trčil vanj. Poškodbe, ki so jih dobili, so bile lažje. 

"Ob 11.15 je na avtocesti Vrhnika–Logatec, občina Vrhnika, tovorno vozilo trčilo v pokvarjeno stoječe osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji poškodovanih in otroka, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Reševalci NMP Ljubljana so v dve osebi prepeljali v bolnišnico," pa navaja portal uprave za zaščito in reševanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Admir1989 18:16 23.julij 2019.

    Res je da se nesrece dogajajo,ampak veckrat na cesti vidim vozilo v okvari in varnostni trikotnik 10metrov iza njega!Kje pa imate pamet? Se zavedate da se na tej razdalji niti kolo ne ustavi!!#

  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 15:43 23.julij 2019.

    Nesreče se dogajajo in se bodo tudi v bodoče. Mene pa bolj zanima, kolikokrat na teden v poletni sezoni je DARS opravil kontrolo vinjet na gorenjskem odseku. Sam večkrat vozim na tej relaciji in me roza nalepka pri 'predvsem' tujcih ...prikaži več bolj malo zbode v oči.

  • Laznivi 12:54 23.julij 2019.

    Saj to je na tej kozji stezi stalnica ,enkrat do dvakrat na dan celotna ali polovicna zapora tega prasnega kolovoza... To je samo enostavna slika te drzave.