Slovenija
4536 ogledov

Hude kritike na račun Erjavca

Tomaž Gantar Anže Petkovšek
Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je septembra na seji izvršnega odbora in sveta DeSUS odstopil s funkcije podpredsednika stranke.

Tomaž Gantar je danes povedal, da se v večji meri vrača v zdravniško delo, obenem pa je podal kritike na račun predsednika stanke Karla Erjavca oz. do njegovega načina vodenja, ki je, tako Gantar, vse manj demokratično.

Gantar, sicer več let med vidnimi akterji DeSUS, se tudi ne strinja z delom stranke v zadnjem obdobju. Po njegovih navedbah podpredsedniki nimajo jasno definiranih nalog in posledično tudi ne pomembnejšega vplivanja na delo stranke. Ostaja pa njen član, je pojasnil v današnji izjavi za STA.

Bo imel protikandidata?

Stranka DeSUS, ki že nekaj časa beleži precej nizko javnomnenjsko podporo, se bo 17. januarja sestala na izrednem volilnem in programskem kongresu. O kongresu se je sicer govorilo že po državnozborskih volitvah, ko je stranka v primerjavi z mandatom pred tem precej izgubila, Erjavec pa je ponudil svoj odstop. Svet stranke je tedaj njegov odstop zavrnil, po majskih volitvah v Evropski parlament pa so ocenili, da ni razloga, da bi zavlačevali s kongresom. Ostali so namreč pred pragom Evropskega parlamenta.

Dolgoletni predsednik stranke in aktualni minister za obrambo Erjavec je napovedal, da bo na kongresu ponovno kandidiral, za zdaj pa še ni znano, ali bo imel kakšnega protikandidata. Gantar je danes zatrdil, da na kongresu nima namena kandidirati za funkcije v stranki.

Karel Erjavec Slovenija Erjavec: Kdor ne podpira moje vizije, naj kandidira

Karl Erjavec | Avtor: Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca. Anže Petkovšek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara1 11:37 08.oktober 2019.

    Bo šel pa rrrjavec nazaj med odvetnike-pravnike, kjer ima že slab pedigre, z izgubljenimi zadevami: pralni stroj.. PP Kranja, hčerin pogovor po mobitelu..

  • sam50 17:09 07.oktober 2019.

    Žalostna Sova je največji lisjak za svoj obstoj in daleč najslabši politi,ki je zasedal že vsa mogoča ministrska mesta...