Slovenija
1185 ogledov

Hude posledice toče

toča, Ritoznoj FB
Nevihte, ki so včeraj od severa prešle Slovenijo, so največ škode povzreočile v občini Slovenska Bistrica, pa tudi drugod na Štajerskem in Gorenjskem. Ponekod je padala toča, meteorna voda je poplavljala objekte, močni sunki vetra pa so lomili in podirali drevesa.

Največ posledic je nevihtno vreme pustilo v občini Slovenska Bistrica. Občino je zajelo neurje s točo okoli 17.30 in med drugim poškodovalo streho gospodarskega poslopja. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Tinje in Šmartno na Pohorju so s folijo prekrili dve zaradi toče poškodovani strehi. Meteorna voda je poplavljala objekte. Vdrla je tudi v vinsko klet.

Močni nalivi so po poročanju Večera najbolj prizadeli naselja Tirgot, Bistrica in nato proti Pohorju Kovačo vas, Ritoznoj in Leskovec. Poškodovana sta tudi podjetje Unidel in bistriško kopališče. Poškodovane so tudi ceste, domačini pa poročajo o uničenih vrtninah in poljšćinah. 

Veliko dela s prečrpavanjem meteorne vode so imeli tudi v občinah Grad in Hoče-Slivnica, kjer je v zalitem podvozu obstalo osebno vozilo. O podrtih drevesih zaradi močnih sunkov vetra poročajo iz občin Ljutomer in Rače-Fram. V lendavski občini je veter porušil drog telekomunikacijske povezave.

Danes bo sončno, popoldanske nevihte so verjetnejše predvsem v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 30 do 34 stopinj Celzija.

Večja nevarnost vročinskih neviht bo spet jutri.

Komentarjev 3
  • Dixon 19:56 11.julij 2017.

    Uff, tole pa ni lepo gledat. Upam, da bo čim manj škode na avtih in na pridelkih.

  • dr.slo 19:56 11.julij 2017.

    tako kot ni dokazov, da obramba proti toči sploh deluje!

  • Avatar Leon
    Leon 19:56 11.julij 2017.

    Menda imajo v MB proti točni program z dvema letaloma ,ki imajo podpisano koncesijo z državo ! Očitno pa nimajo odgovorne osebe ,ki bi to nadzirala . Podobno kot Kolarjeva in čakalne vrste .