Slovenija
615 ogledov

Toča pobelila Pohorje

Huda ura v Slovenski Bistrici in okolici.

"Pogled na Pohorje ..... Toča, ne sneg," je na Facebook pod zgornjo fotografijo zapisala uporabnica.

Najhuje je bilo na Šmartnem na pohorju, nad Slovensko Bistrico.Toča je pustošila tudi po Limbušu in Polskavi. Posnetek iz naselja Ritoznoj pri Slovenski Bistrici prikazuje točo v velikosti oreha.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je neurje v Selnici ob Dravi podiralo drevesa, zalilo je proizvodno halo Kartonaže in trgovino Tuš v Slovenski Bistrici, tam je prišlo tudi do več zalitih kleti, gasilci črpajo meteorno vodo na veliko lokacijah, prav tako sanirajo poškodovane strehe na objektih.

Zalit je tudi podhod v Hočah.Zaradi neurja je oviran promet na štajerski avtocesti med Mariborom in Celjem, vozniki naj vozil ne zaustavljajo pod nadvozi in v predorih, opozarja prometno informacijski center.

Do ponedeljka oranžni alarm

Agencija za okolje opozarja, da bo danes in v prihodnjih dneh sredi dneva in popoldne predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije velika toplotna obremenitev. 

Danes se bodo najvišje dnevne temperature povzpele do 35 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bodo nastale vročinske nevihte. 

Ob vročinskem valu bo konec tedna južno Evropo v višjih slojih ozračja dosegel pušćavski prah iznad Sahare.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.