Slovenija
38 ogledov

Hypo je tudi prijazno grozil

Dopis je podpisal tudi predsednik uprave banke Hypo Anton Romih. (Foto: Finance) Žurnal24 main
Dopis. Stranki, ki je zagrozila, da bo zadevo dala v javnost, je banka milo zagrozila.

Spomnimo, v torek smo poročali o provizijah, ki jih je domnevno nezakonito zaračunavala banka Hypo. V uredništvo smo včeraj prejeli odgovor banke na zahtevek za vračilo.

Ob morebitnih drugih napovedanih ukrepih z namenom povzročanja poslovne škode pa stranko opozorite, da bomo svoj ugled in dobro ime ustrezno zavarovali,” so v dopisu, ki sta ga podpisala predsednik in član uprave Hypa, sporočili odvetniku.

Za podjetja prepozno
V članku smo tudi navedli, da naj bi banka Hypo po trditvah naših virov želela postopek zavlačevati, da bi prišlo do zastaranja. Za pravne osebe je že skoraj prepozno. Terjatve iz gospodarskih pogodb med pravnimi osebami namreč zastarajo v treh letih, to bo za sporne provizije konec leta. Po navedbah pravnika, ki ni želel biti imenovan, obstajajo tudi sodbe, ki v primeru neupravičene obogatitve upoštevajo petletni zastaralni rok, vendar obstaja možnost, da banki ne bo treba vrniti provizij podjetjem, če se izkaže, da so bile zaračunane neupravičeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.