Slovenija
160 ogledov

Ignoriral hupanje in ubil tri mlade

Sojenje Branku Mačku Gregor Katič
Branku Mačku, ki je pri Arji vasi pijan povzročil tragično prometno nesrečo, sta dva voznika hupala, vendar se Maček na opozorila ni odzval.

Od hude prometne nesreče pri Arji vasi, v kateri so umrli trije mladi, minevata dve leti. Nadaljuje pa se sojenje povzročitelju nesreče Branku Mačku, ki je vozil pijan in v napačni smeri.

Opozorila zaman

Kot sta na današnji obravnavi povedala voznika tovornjakov Klemen Rožič in Stane Zore, sta Mačka z zvočnimi signali poskušala opozoriti, da vozi v napačno smer, vendar se na opozorila ni odzval.

Maček je sicer na eni od prejšnjih obravnav dejal, da se ni zavedal, da po avtocesti vozi v napačni smeri. Tega naj bi se zavedel šele ob nesreči.

130 km/h

Izvedenec prometne stroke Iztok Ciglarič pa je ocenil, da je bila Mačkova hitrost tik pred nesrečo 130 kilometrov na uro. Po njegovem mnenju je bila edina preživela v nesreči Jerneja Rošer zagotovo pripeta z varnostnim pasom. Za voznika Petra Kračuna, ki je vozil 120 kilometrov na uro, in sopotnici Tjašo Koštomaj ter Natašo Godec pa tega ne more trditi.

Ciglarič je še dodal, da bi Maček, ki je bil v vozilu sam, tehnično lahko preprečil nesrečo, čeprav bi to glede na okoliščine, v katerih je vozil, težko storil.

Komentarjev 1
  • 1111 20:12 23.september 2011.

    odvetniku ki ga brani, povozit najljubše....pa da vidimo...