Slovenija
10860 ogledov

Igor Šoltes namesto Karla Erjavca?

vložitev kandidature za volitve poslancev RS v Evropski parlament, Desus, Igor Šoltes, Karl Erjavec Saša Despot
Bo stranka DeSUS na izrednem kongresu po evropskih volitvah zamenjala Karla Erjavca?

V stranki DeSUS zanikajo, da bo razmišljali o zamenjavi na vrhu stranke, ki jo od leta 2005 vodi Karl Erjavec, čeprav je namigov vedno več. Nezadovoljstvo po parlamentarnih volitvah, na katerih je DeSUS prepolovil rezultat in iz desetih poslancev pristal na petih, se je poleglo, pravijo v stranki, v lokalnih odborih pa naj bi bili še posebej zadovoljni z izbiro Igorja Šoltesa, ki bo na evropskih volitvah nadomestil dolgoletnega evropskega poslanca Iva Vajgla.

Karl Erjavec Slovenija Kakšen udarec za Erjavca

Agencija spet preverja razpoloženje volilcev

Prav nosilec DeSUSove volilne liste Igor Šoltes, ki je pred tedni postal tudi član stranke, je ime, ki se vedno pogosteje pojavlja kot zamenjava za Erjavca. Na to kaže tudi zadnja anketa agencije Ninamedia, ki v spletni raziskavi javnega mnena glede aktualnih političnih vprašanj anketirance sprašuje, ali menijo, da bi bilo za stranko DeSUS dobro, da Karla Erjavca na čelu stranke zamenja Igor Šoltes. 

Karl Erjavec Evropske volitve Slovenija Erjavec poziva volivce, naj podprejo Šoltesa

Na DeSUSu zanikajo, da bi bili naročniki tega vprašanja, čeprav z agencijo Ninamedia sodelujejo. Ninamedia je podobno anketo s katero je preverjala razpoloženje volilcev DeSUSa že izvajala, ko je ugotavljala naklonjenost volilcev Igorju Šoltesu kot nosilcu liste. 
Glede na zadnje ankete je verjetnost, da bi bil Šoltes izvoljen v Evropski parlament, majhna. 

Karl Erjavec se bo moral kot prvi minister vlade Marjana Šarca zagovarjati na interpelaciji, ki jo je proti njemu vložila stranka SDS. V DeSUSU so prepričani, da bo Erjavec interpelacijo prestal. 

Šoltes 11 mest pred Erjavcem

Glede na raziskave javnega mnenja bi stranka DeSUS, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah dobila 4,9 odstotka glasov (leta 2014 10,2 odstotka glasov) prejela okoli tri odstotke. Od parlamentarnih strank bi za Desusom zaostali SAB, SMC in SLS.
Igor Šoltes je aprila ne lestvici najbolj priljubljenih politikov zasedel osmo mesto, njegova priljubljenost pa je glede na prejšnji mesec nekoliko narasla. Karl Erjavec je medtem na 19. mestu, tudi njemu je podpora glede na marec nekoliko zrasla.   

Komentarjev 15
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 07:48 16.maj 2019.

    zakaj bi komentatorji zeleli umorit vse starostnike, ki so ziveli v Jugoslaviji, jo gradili in ustvarjali ? kaj je z vami slovenceljni...ste res vsa mlada generacija degenov ? brez vzgoje na ulici rasli?

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 07:44 16.maj 2019.

    g.Soltes bi bil dobra izbira ! Skrajni cas da se multi-politiko ukine ! ko politik krozi in vse zna in na vse se spozna...za bruhat clovek z 300 volillci zmaga na volitvah in postanecelo minister.

  • ode 06:52 16.maj 2019.

    "Minister Erjavec je pokazal dokumente o nakupu vikenda na Hrvaškem, ki po njegovem dokazujejo, da je nakup potekal transparentno in ne preko črnih fondov. Vikend, ki je v lasti njegove žene, je družina kupila marca 2003. Tonina skrbi, da bi ...prikaži več bil lahko Erjavčev vikend tarča hrvaške obveščevalne službe". Lahko bo kar z hrvaškega ozemlja "delal" za slovenske interese v sporu s Hrvaško.