Slovenija
6931 ogledov

Ikein današnji korak v Ljubljani

Ikea
Ikea MOL-u predložila novo študijo. Kaj to pomeni za gradnjo?

Kot je znano, v Ljubljani že dlje časa pričakujemo gradnjo Ikeinega centra. Za uporabno dovoljenje je pogoj cestna povezava med Kajuhovo in Ameriško ulico, ki pa jo ovira zemljišče s stavbama podjetja v stečaju Protect GL. Občina je šla zaradi previsoke cene v postopek razlastitve, a ga lastniki izpodbijajo na upravnem sodišču.

Ikea je sicer junija občino zaprosila za spremembo občinskega prostorskega načrta, s čimer bi pogoj nove ceste zaobšli. Župan se s tem strinja, odločilno pa bo mnenje prometne stroke, pravi. Začetek gradnje pričakuje prihodnje leto.

Ikea Svet Zakaj Ikea? Zato!

Ikea MOL-u predložila študijo

Danes smo s strani Ikee prejeli sporočilo za javnost, v kateri navaja, da je družba danes Mestni občini Ljubljana predložila novo prometno študijo in strokovno okoljsko mnenje, pripravljeno na podlagi junijskega predloga družbe IKEA za spremembo občinskega prostorskega načrta (OPN).

"Prometna študija je pokazala, da predlagana sprememba ne bi imela negativnih posledic za prometni tok na tem območju, saj bi se promet enakovredno porazdelil na štiri druge dostopne točke do trgovine," poudarja Ikea.  

Predlagan začasni prometni režim je bil preizkušen tudi glede na morebitne spremembe vplivov na okolje v primerjavi z že podeljenim okoljskim soglasjem. Strokovno mnenje je pokazalo, da predlagan začasni prometni režim ne bi spremenil okoljskega bremena in ne bi negativno vplival na življenjske in delovne razmere na tem območju.

"Družba Ikea se veseli skupnega dela z mestnimi oblastmi pri spremembi OPN, kar bi omogočilo začetek gradnje ljubljanske trgovine v letu 2019," je še navedeno v sporočilu za javnost.

Ikea Novost Svet Ikea začela z novo prakso Ikea Svet Znan pomen čudnih oznak na Ikeinih proizvodih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.