Slovenija
19 ogledov

Inštitut in Kazina: se bosta dogovorila?

Silvestra Perčič čaka predlog INZ. Žurnal24 main
Inštitut za novejšo zgodovino in Kazina poskušata sama doseči sporazum o medsebojnih tožbah, sodišče pa je na njuno prošnjo odložilo narok.
V četrtek napovedane obravnave na Okrožnem sodišču v Ljubljani v zvezi s tožbo, ki jo je Inštitut za novejšo zgodovino (INZ) vložil zoper podjetje Kazina (plesna šola), ni bilo.
INZ in Kazina sta na začetku tedna skupaj zaprosila za odložitev naroka, saj se poskušata sama sporazumeti o medsebojno odprtih tožbah, za to pa potrebujeta več časa. Sodišče je seveda prošnji ugodilo.

Predlog poravnave
INZ je Kazino tožil zaradi (ne)izpraznitve poslovnega prostora, in sicer za 22.226 evrov. INZ je namreč kot upravitelj stavbe Kazina istoimenskemu podjetju s plesno šolo odpovedal najemno pogodbo, ker potrebuje več prostora za svojo dejavnost. Plesna šola je danes še vedno v stavbi, za kar obstaja tudi javni interes.

"V kratkem pričakujemo predlog poravnave, ki ga pripravlja INZ," je povedala Silvestra Perčič, vodja plesne šole Kazina. "Ne vemo, kakšen predlog bomo dobili, zato vam več za zdaj ne morem povedati," je dodala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.