Slovenija
18017 ogledov

V petek bodo Slovenci drli po telefon, ki stane več kot 1.000 evrov

iPhone 7 Hamburg EPA
Mesečna plača marsikaterega Slovenca bo v petek ostala v prodajalni s pametnimi telefoni.

V več kot 55 državah, tudi Sloveniji, bodo v petek začeli prodajati novi Applov mobilni telefon Iphone X. Gre za najdražji Applov mobilnik doslej, saj bo stal več kot 1000 evrov. Kljub temu se je čakalna doba že kmalu potem, ko je Apple v petek začel v svoji spletni trgovini sprejemati prednaročila, podaljšala na nekaj tednov.

Apple je svoje nove aparate iz serije Iphone predstavil septembra, a naprodaj je doslej ponudil le model Iphone 8, ki je na voljo v dveh velikostih, a ob številnih novostih v notranjosti ohranja enak izgled, kot ga ima že od leta 2014. Analitiki ugotavljajo, da se doslej ni preveč dobro prodajal, saj ljubitelji Applovih naprav čakajo na Iphone X.

Tudi s prepoznavo obraza za odklepanje

Novi Applov paradni model je prvi Applov pametni telefon, pri katerem zaslon zavzema skorajda celotno sprednjo površino. S tem je lahko 14,7-centimetrski zaslon (5,8 palca) zapakiran v ohišje, ki je le malo večje kot pri manjšem od dosedanjih dveh modelov iphonov.

Apple je pri tem dosedanji bralnik prstnih odtisov nadomestil s prepoznavo obraza za odklepanje zaslona. Obenem nima več tipke Home, tu pa so tudi nabor animiranih emojijev, ki s pomočjo senzorjev oponašajo uporabnikovo obrazno mimiko, nov procesor A11 Bionic in nov operacijski sistem Ios 11.

Z začetno ceno 1149 evrov v Evropi in 999 dolarjev v ZDA je Iphone X najdražji pametni telefon, ki ga je Apple kadarkoli doslej ponudil naprodaj. Analitiki pričakujejo, da se bodo zato prihodki družbe občutno povečali, saj je pričakovati veliko zanimanje kupcev. Vendar pa utegne tokrat trajati kar nekaj časa, da bo proizvodnja dohitela povpraševanje.

Novi iphoni prihajajo v petek tudi v Slovenijo. Ker pa uporabniki premium telefonov ob nakupu novega modela pogosto ne vedo, kako lahko unovčijo delujoči stari telefon, so se pri A1 odločili, da jim ponudijo menjavo starega iphona za novega. S tem lahko prihranijo tudi do 300 evrov, so sporočili iz A1 Slovenija.

Komentarjev 17
  • miran 10:24 01.november 2017.

    Mene sigurno ne bo v vrsti...Traparija tolk dat za telefon, pol ti pa na tla pade, pa kdo ti ga zgazi, pa maš. Dokler se bodo našli kupci za te igračke in stali v vrsti, bo Jabolko navijal ceno, tudi do 2k...

  • wizeman 08:39 01.november 2017.

    Človeška neumnost je brezmejna.

  • francl12 22:16 31.oktober 2017.

    že čakam v vrsti .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... za v posteljo!