Slovenija
1036 ogledov

Italija odpira meje, kaj pa Avstrija?

Zaprta meja z Italijo na mejnem prehodu Vipolže Bralec
Se bo sredi junija odprla tudi meja s Slovenijo?

Italija bo danes v okviru rahljanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa za državljane drugih držav Evropske unije odpravila omejitve na svojih mejah, Italijani pa bodo lahko znova potovali med posameznimi deželami. Avstrijska vlada bo medtem predvidoma sporočila, ali bo sredi junija odprla tudi mejo s Slovenijo.

Jelko Kacin Sproščanje Slovenija To je glede odpiranja italijanske in avstrijske meje napovedal Kacin

Slovenska zahodna soseda z današnjim dnem odpravlja omejitve za državljane preostalih držav članic EU, Velike Britanije, Norveške in Švice. Po prestopu meje jim ne bo treba za 14 dni v karanteno. Poleg tega je od danes znova dovoljeno gibanje med posameznimi italijanskimi deželami.

Avstrija dogovorjena z vsemi, le s Slovenijo in Italijo ne

Avstrijska vlada pa bo po napovedih predstavila podrobnosti o odpravljanju omejitev na svojih mejah. Avstrija se je že dogovorila z Nemčijo, Švico in Lihtenštajnom, da s 15. junijem popolnoma odpre meje. Prav tako naj bi takrat odprla meje s Češko, Slovaško in Madžarsko, saj da so se države načelno že dogovorile o tem prejšnji teden.

Na obisku v SLO Zdravje Italijanska infektologinja o cepivu in zakaj ne odpirajo šol

Italijanska tiskovna agencija Ansa je v torek poročala, da naj bi na Dunaju razmišljali o odprtju meja z vsemi sosedami, tudi Slovenijo, sredi meseca. Še najbolj pod vprašanjem naj bi bila Italija. Vse naj bi bilo odvisno od razvoja epidemije novega koronavirusa na Apeninskem polotoku.

Omejitve na mejah pa z današnjim dnem za državljane 24 evropskih držav, med njimi tudi Slovenije, odpravlja tudi Latvija. Državljanom teh držav ne bo treba več v 14-dnevno karanteno.

Nemška vlada bi s 15. junijem odpravila opozorilo

Nemška vlada pa bo danes razpravljala o predlogu, v skladu s katerim bi 15. junija za 31 evropskih držav, med njimi tudi Slovenijo, odpravila opozorilo, v katerem svojim državljanom zaradi pandemije novega koronavirusa odsvetuje potovanja v tujino.

Covid-19 Slovenija Epidemiolog: Prinos nove okužbe je zamegljen

O odpiranju notranjih evropskih meja bodo danes predvidoma razpravljali notranji ministri držav članic EU.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.