Slovenija
17 ogledov

Italijani prišli po nasvet

(Foto: PGE Celje) Žurnal24 main
Gasilci iz italijanske Aoste in Trsta so se v teh dneh mudili na obisku pri gasilcih Poklicne gasilske enote Celje (PGE Celje). Zanimale so jih izkušnje pri gašenju požara v predoru Trojane.

Spomnimo, da je 20. januarja popoldne v predorski cevi pod Trojanami v smeri proti Ljubljani zagorelo tovorno vozilo s priklopnikom.

Vanj so nato trčila še štiri tovorna vozila. Prvo je popolnoma zgorelo, drugemu je zgorela kabina, ostali trije pa niso zagoreli.

Med prvimi gasilci na kraju nesreče so bili gasilci iz Poklicne gasilske enote Celje. Slednji so iz predora rešili pet oseb in pogasili požar na dveh vozilih, še preden se je ta razširil na ostala štiri vozila.

Preberite si pričevanje Poljaka Franciszka Laša, ki ni vedel, zakaj je v predoru obstal njegov tovornjak in nato zagorel.

Za italijanske gasilce iz Aoste, ki med drugim varujejo predor pod Mont Blancom, so takšne izmenjave izkušenj zelo pomembne, saj je še vedno živ spomin na požar v omenjenem predoru 24. marca leta 1999. Takrat je umrlo 39 ljudi.

Kot je povedal direktor PGE Celje Janko Požežnik, so italijanski policisti pohvalili usposobljenost celjskih gasilcev, njihovo opremljenost in intervencijo v predoru Trojane. Dejali so, da je opremljenost naših predorov v skladu z vsemi evropskimi standardi in da so naši dvocevni predori varni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.