Slovenija
2168 ogledov

Italijanska vojska na slovenskem ozemlju

Policija uniforma policist Saša Despot
Dogodek obravnava policija.

Pripadniki italijanske vojske so davi z vojaškim vozilom v Šempetru pri Gorici zapeljali na območje Slovenije, a so nato obrnili svoje vozilo in se takoj vrnili v Italijo, so potrdili na slovenski policiji.

Dodali so, da dogodek policija obravnava kot sum mejnega incidenta v skladu s 14. členom zakona o nadzoru državne meje ter bo po zbranih obvestilih o dogodku poročala ministrstvu za zunanje zadeve.

Po navedbah slovenske strani se je dogodek zgodil ob 8.22, italijanski vojaki pa so na območje Slovenije z vojaškim vozilom zapeljali po Goriški ulici v Šempetru pri Gorici.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 15
  • Žurnalček 09:05 16.junij 2020.

    Po polovici komentarjev , bi bilo potrebno , da v vsaki ulici v Horici stoji en vojak . V izogib takšnim napakam , bi bilo najbolje , da se podpiše sporazum , da se lahko predstavniki ene države NEHOTE nahajajo ...prikaži več v pasu 100-200m na eno ali drugo stran . Saj tudi Italijanski vojaki lovijo migrante , kar pomeni , da imamo skupni interes . Če lahko Policija preganja barabe brezmejno , pol bi lahko to veljalo tudi za vojsko !

  • Žurnalček 08:58 16.junij 2020.

    Amici Armata Italiana benvenuti in Slovenia ! Zašli v ulico , pa koji Q , če so zašli . Ko jaz pridem v Horico , tud ne vem kje je meja ! Narište v vsaki ulici z rdečo črto široko ...prikaži večo 1m kje je meja . A z avioni pa lohka letajo čez celo Slovenijo , še plaćamo za takšne lete !

  • fasader56 21:46 15.junij 2020.

    In kaj je s tem narobe? So pač prišli na cedevito v Slovenijo.......