Slovenija
6742 ogledov

Ivan Gale: Ponudili so mu 55 tisoč evrov, sledilo je tole

Ivan Gale RTV SLO
"Karkoli bo prišlo na koncu prišlo izpod rok sodišča, bom javno objavil in komentiral, tega mi nihče ne bo preprečil," je zapisal Gale.

Najbolj znani slovenski žvižgač, sicer nekdanji zaposleni na Zavodu za blagovne rezerve Ivan Gale je sporočil, da se ne namerava poravnavati glede njegovega odpusta iz službe. Gale je lani v aferi maske nadrejene obtožil korupcije pri nabavah zaščitne opreme in bil nato odpuščen.

Ivan Gale Slovenija ''Če bo Rumpf postal direktor Zavoda, bo to nov črni madež te vlade''

"Včeraj sem od zavoda prejel v potrditev besedilo sodne poravnave, ki naj bi jo podpisali pred sodiščem ta petek dopoldne. Naključje je hotelo, da je narok ravno na obletnico prve Tarče in na dan mojega zaslišanja na NPU," je včeraj zapisal Gale na svojem Facebook profilu. 

Kot je pojasnil, v sodno poravnavo ne pristaja zato, ker zavod zdaj želi vnesti dodatne zahteve, ki pa zanj niso sprejemljive.

"Zavod mi ponuja 54.145,98 EUR. Z zneskom sem se strinjal in je bila vsebina poravnave načeloma dogovorjena konec prejšnjega tedna," piše Gale, ki dodaja, da bi pristal tudi na to, da v poravnavo ne bi zapisali, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita, kar da je bil pogoj zavoda, pod katerim je bil sploh pripravljen podpisati poravnavo.

Javnemu komentiranju se ne misli odreči

V ponedeljek pa so se v predlogu poravnave pojavile še dodatne zahteve, ki zanj "absolutno niso sprejemljive". Zavod namreč želi, da se odpove vsem morebitnim zahtevkom, povezanih s samim prenehanjem delovnega razmerja, da javno ne govori o poravnavi, razen tega, da je bila sklenjena, ter da bi v prihodnje med seboj komunicirali korektno in spoštljivo.

Dodal je, da poravnave tako ne bo, kar je tudi sporočil zavodu, proti kateremu namerava zdaj vložiti dodatno odškodninsko tožbo "zaradi grobe zlorabe instituta izredne odpovedi. Še teden pa bo vložil "tudi vsaj eno ovadbo."

"Karkoli bo prišlo na koncu prišlo izpod rok sodišča, bom javno objavil in komentiral, tega mi nihče ne bo preprečil. Kar se pa tiče nekega korektnega in spoštljivega odnosa, pa si pridržujem pravico, da bom tudi v bodoče vsem povedal, da je Rumpf moralni iztirjenec." je zapisal ob tem. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 18
  • e00c90b31b920b63866c381bdb80cb9aa17a5382 10:00 22.april 2021.

    Gale verjetno govori resnico.... .V podkrepitev vseh njegovih besed bi bilo dobro,da jo preslika in javno objavi na spletu.

  • si_rob 06:45 22.april 2021.

    Samo tako naprej Gale, samo pazi, banda je zelo nevarna. Ne bo se ustavila kar tako. Preveč je v igri.

  • Adriat 19:07 21.april 2021.

    Žurnal24: Pisal je tole, sledilo je tole. Bedasti naslovi člankov