Slovenija
4460 ogledov

Opozicija združila podpise zaradi Galetove odpustitve

Ivan Gale RTV SLO
Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB s skupno izjavo zaradi prekinitve delovnega razmerja žvižgaču Galetu. Podpis dodal tudi njihov skupni mandatar.

Opozicijske stranke (brez SNS) so izrazile oster protest, ker je Ivan Gale ostal brez službe, potem ko mu je novo vodstvo Blagovnih rezerv očitalo nevestno delo in oškodovanje državnega proračuna. Pod skupno izjavo je tudi podpis Jožeta P. Damjana, ki je sprejel mesto mandatarja v tehnični vladi, ki naj bi nadomestila aktualno vlado Janeza Janše.

"Z žalostjo smo prejeli novico o izdaji odločbe o prekinitvi delovnega razmerja Ivanu Galetu. Čeprav smo soočeni s poplavo kadrovskih čistk, kršitev zakonov in celo Ustave ter drugih samovoljnih zlorab aktualne oblasti, pa ta primer izstopa ne le s skrajnostjo, ampak tudi s povsem neprikritim namenom maščevanja državnemu uradniku, ki je postavil javni interes pred zasebni interes tistih, ki so zlorabili zaupana pooblastila. Ivanu Galetu izražamo podporo in solidarnost ter svoje prepričanje, da bo resnica prevladala in velika krivica odpravljena," so zapisali v izjavi.

Ivan Gale Slovenija Ivana Galeta vrgli iz službe Tarča Nabave Slovenija Ivan Gale razkriva nova imena

"Z eksemplaričnim maščevanjem Ivanu Galetu pa želi aktualna oblast ustrahovati tudi vse druge, ki so dnevno soočeni s pravno in siceršnjo nevzdržnostjo njihovega početja. Zato napovedujemo novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije z določili EU direktiv, katerih namen je jasno in nedvoumno zaščititi pravice in varnost t.i. žvižgačev tako pred zlorabami s strani korporativnih interesov kot pred zlorabami s strani interesov vsakokratne oblasti. Če pravic žvižgačev ne zaščitimo, bo odžvižgalo pravni državi in demokraciji v naši državi," so sklenili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Avatar MS
    MS 16:32 10.oktober 2020.

    S arogantnim kaznovanjem človeka ki je razkril nečednost poslov pri nabavi mask in postal narodni junak, se je aktualna vlada ponovno ustrelile v koleno! Korak za korakom do besa množice. Lahko se zgodi marsikaj! Jih bo represivni aparat ustavil? Ne ...prikaži veče sme jih! In če ne ali bodo obrnili orožje na lastno ljudstvo? Bo prevladal razum? Bodo pustili da se po pravni poti raziščejo inkriminirani posli?

  • ode 16:22 10.oktober 2020.

    Iz službe je treba odpusti in kazensko ovaditi tudi dohtarja, ki mu je, zdravemu, pisal bolniško. Kot vemo, je med bolniško kolesaril, protestiral, nastopal na televizij..., kar pomeni, da sta skupaj z dohtarjem zavestno in organizirano zlorabljala institut bolniške odsotnosti.

  • ode 16:21 10.oktober 2020.

    203. člen (Zloraba pravic iz socialnega zavarovanja) (1) Kdor hlini ali si povzroči bolezen ali delovno nezmožnost in s tem doseže, da se mu na podlagi socialnega zavarovanja prizna pravica, ki mu ne bi pripadala, se kaznuje z denarno kaznijo ...prikaži več ali zaporom do enega leta.

Sorodne novice