Slovenija
4196 ogledov

Izkoristite sonček, prihaja dež!

Jesenski dež
1/3
Koliko časa bo še suho?

Vremenoslovci za danes v vzhodni Sloveniji napovedujejo povečini sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. 

"Zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla," pišejo pri Agenciji za okolje. "Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju 10, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo sprememba vremena

"V soboto bo znova zapihal jugozahodni veter, v vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugod pretežno oblačno in ponekod na Primorskem megleno," napovedujejo pri Arso. "V nedeljo bo v zahodni Sloveniji pričelo deževati, drugod bo še suho vreme. Še bo vetrovno."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Meteo.si Meteo.si

Nad Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad severno polovico Evrope in nad skrajno zahodno Evropo pa so ciklonska območja. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi toplejši in bolj vlažen zrak.

"V nedeljo se bo obsežno višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka prek zahodne Evrope spustilo v severno Sredozemlje in predvidoma do sredine tedna vplivalo na vreme pri nas," pišejo pri Arso. "Nato se bo iznad severne Evrope nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka."

Od srede naprej manj padavin

V nedeljo bo po napovedih Arsa v zahodni Sloveniji pričelo rahlo deževati, zvečer in v noči na ponedeljek se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo. 

Jesenski dež | Avtor: Profimedia Profimedia

"V ponedeljek in torek bo oblačno, občasno bo deževalo, od srede naprej pa se bo verjetnost za padavine spet zmanjšala," še pišejo pri Arso. "Temperature bodo primerne letnemu času."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.