Slovenija
2522 ogledov

Dramatična policijska akcija zoper 27-letnika

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
27-letnik, za katerega je policija ocenila, da je nevaren, je končal v priporu.

Policija je 29. oktobra v Pivki prijela 27-letnega Ljubljančana, ki je v začetku oktobra z nožem in pištolo grozil ter izsiljeval dva moška z območja Postojne. Med hišno preiskavo so moškemu zasegli večjo količino droge. Ljubljančana so pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Pri prijetju 27-letnika so poleg postojnskih policistov sodelovali tudi koprski kriminalisti, saj je bilo glede na zbrana obvestil mogoče sklepati, da je osumljeni lahko nevaren in oborožen. Med prijetjem se je dejansko potrdilo, da gre za nevarno osebo, saj je imel osumljeni pri sebi pištolo, za katero ne poseduje nobenih uradnih dovoljenj in so mu jo ob prijetju zasegli, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Orožje, droge

27-letnika je policija utemeljeno osumila storitve kaznivih dejanj izsiljevanja. Mlajšega moškega iz Postojne je namreč izsiljeval za manjši namišljen denarni dolg, izsiljevanje pa večkrat podkrepil z raznimi grožnjami, med katerimi je omenjal tudi orožje. Prav tako je osumljeni izvršil kaznivo dejanje lahke poškodbe, ko je drugega moškega z območja Postojne s pestjo udaril v obraz in mu poškodoval ličnico.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti in kriminalisti v Postojni opravili hišno preiskavo stanovanja, ki ga osumljeni občasno uporablja, in osebnega avtomobila. Pri tem so zasegli nož, s katerim je Ljubljančan podkrepil svoje grožnje. Prav tako so med hišno preiskavo našli večjo količino prepovedane droge, točneje skoraj kilogram heroina in okoli 3,5 kilograma še neidentificirane prašnate snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s heroinom z namenom povečanja količine. Moškemu so zasegli tudi večjo količine gotovine in razne pripomočke, namenjene pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju droge.

Vrednost zasežene prepovedane droge brez dodane primesi bi po ocenah policije na trgu znašala približno 40.000 evrov.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so zoper osumljenega odredili pridržanje.

Moški gleda skozi okno Slovenija Občan poklical policijo in rešil primer

Obsojen zaradi napada na uradno osebo

Ljubljančana so v preteklosti sicer že obravnavali zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja, točneje za napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, za kar je bil že pravnomočno obsojen.

Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov so 27-letnika 30. oktobra s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor, so še navedli na policiji.

Zasežena konoplja Slovenija Koprski kriminalist očetu pomagal gojiti konopljo

zapor rešetke celica | Avtor: Profimedia Fotografija je simbolična. Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.