Slovenija
11414 ogledov

Izstopil iz vozila, ker je želel rešiti psa, nastradal pa sam

nesreča Profimedia
V sobotni nesreči na štajerski avtocesti med Lukovico in Kompoljami v smeri Celja sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Življenje pešca je ogroženo.

70-letni voznik je po do sedaj zbranih obvestilih zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu, izstopil iz vozila in na voznem pasu ustavljal druga vozila. Vanj je nato trčil voznik osebnega vozila.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, se je nesreča zgodila okoli 19.30. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je 70-letni moški pri vožnji v smeri Celja zaradi okvare vozila ustavil na odstavnem pasu. Izstopil je iz vozila in na voznem pasu ustavljal druga vozila; domnevno zaradi psa, ki je ušel iz avta. 

Vanj je nato trčil voznik z osebnim vozilom, ki je vozil v smeri Celja. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v ljubljanski klinični center, njegovo življenje pa je ogroženo.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic je bila štajerska avtocesta v smeri Celja zaprta približno eno uro in pol.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • sandi76 19:22 05.november 2023.

    Debilizem brez primere. Tile zmedeni pasjeljubci vedno znova presenečajo. Očitno je res, da se pri njih cel svet vrti okoli psa !

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:10 05.november 2023.

    Kaj pa je s psom?

  • Toma 17:45 05.november 2023.

    Dobro, da ni povzročil še večje pizdarije, ko je v temi plašil po AC.