Slovenija
21 ogledov

Jadek Pensovi se v DZ obeta podpora

Ustavno sodišče BOBO Žurnal24 main
Kandidatki Jadek Pensovi so podporo izrazile poslanske skupine SD, LDS, SNS, Zares in nepovezani poslanci. Potrjena je lahko že naslednji teden.

Kandidatki za ustavno sodnico, Dunji Jadek Pensa, se v državnem zboru (DZ) obeta podpora.

Jadek Pensovi večina poslanskih glasov

V poslanskem klubu LDS Jadek Pensovo enotno podpirajo, je zatrdil vodja Borut Sajovic. Prepričani so, da je kandidatka dobra, modra, izkušena in politično neobremenjena pravnica z veliko strokovnega znanja in je poznavalka gospodarskega prava.

V SNS menijo, da je najprimernejša med vsemi kandidati za to mesto, je pojasnil prvak stranke Zmago Jelinčič. Podpirajo jo tudi vsi trije nepovezani poslanci, ker, kot je pojasnil njihov vodja Franc Žnidaršič, "je politično neangažirana in dober profil, ki ga ustavno sodišče potrebuje".

Predsednikovo kandidatko bo na julijski seji DZ podprla tudi PS Zares. PS Desus se sicer ni sestala, jo je pa vodja PS Joško Godec že včeraj označil kot verodostojno kandidatko.

V SDS in SLS odločitve še niso sprejeli. V SLS nameravajo predlog še proučiti in odločitev sprejeti na dan glasovanja v DZ. Vodja PS SDS Jože Tanko se pogovorov s predsednikom ni udeležil.


Potrditev lahko že naslednji teden

Če bo predsednik predlog za ustavno sodnico v državni zbor vložil do četrtka, bi ga lahko že v četrtek obravnavala mandatno-volilna komisija DZ in ga uvrstila na julijsko sejo, ki se začne v ponedeljek, je pojasnil vodja PS SD Dušan Kumer. Poslanci bi tako lahko že prihodnji teden potrdili novo ustavno sodnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.