Slovenija
35 ogledov

Jahanje pod streho

Terapevtskega jahanja zavarovalnice v Sloveniji ne krijejo, zato se je zdraviliš Žurnal24 main
Otroci v rakitenskem zdravilišču bodo lahko po novem jahali tudi v slabem vremenu. S pomočjo sredstev iz Norveške bodo tam namreč zgradili prostor za jahanje pod streho.

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna, kjer izvajajo terapije s konji, so iz finančnega mehanizma EGP in norveškega finančnega mehanizma pridobili sredstva v višini 381.832 evrov. Pogodbo so podpisali novembra, do zdaj pa so dobili izplačanih deset odstotkov sredstev.

"Preostala bomo prejeli na podlagi podanih poročil," pravi direktorica Romana Rasperger. V nasprotju z nekaterimi drugimi prejemniki ne toži, vsaj ne javno, zaradi preveč birokratskega in prepočasnega delovanja Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropske zadeve (SVREZ), ki preverja poročila in pošilja zahtevke v Bruselj (kot smo pisali v ponedeljkovem Žurnalu24, sta tako povedala direktorja Mini teatra ter Narodne in univerzitetne knjižnice, Robert Waltl in Lenart Šetinc).

Donacija za streho
Raspergerjeva razlaga, da so hlev že zgradili in uredili tudi manežo, kjer izvajajo terapije s konji. Trenutno imajo dva konja.
"Z donacijskimi sredstvi bomo pokrili manežo, tako da bomo lahko terapije izvajali v vsakem vremenu," je dodala.

Športne igre
V zdravilišču bodo 17. junija pripravili tradicionalne 15. Športne igre zdravega diha, na katerih bodo predstavili tudi terapevtsko jahanje.
Igre so sicer namenjene predvsem otrokom, za različne športne dejavnosti pa bo poskrbel Zlatko Zahovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.