Slovenija
24060 ogledov

Janša: April bo žal podoben lanskemu

Posvet o epidemiji Vlada RS
Epidemija v zadnjem tednu na račun širjenja novih različic virusa raste.

"Angleška verzija virusa pospešuje njegovo širjenje in terja dodatno previdnost," je na Twitterju ob posvetu na temo epidemije v prostorih vlade pred nekaj minutami dejal predsednik vlade Janez Janša. "April bo žal podoben lanskemu."

Covid-19, testiranje Slovenija Razmere zaskrbljujoče: Velikanski skok novih okužb

Posveta so se poleg premierja med drugim udeležili minister za zdravje Janez Poklukar, direktor NIJZ Milan Krek, vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar in nacionalni koordinatr za cepljenje Jelko Kacin.

Epidemija v zadnjih dneh žal raste, glede na pretekli teden smo imeli po dnevih v povprečju približno 20 odstotno rast (23 odstotkov, 16 odstotko, 13 odstotkov in 21 odstotkov).

Logarjeva je na tiskovni konferenci povedala, da dvig novih okužb ne gre pripisati odpiranju lokalov in šol, ampak gre predvsem na račun širjenja novih, bolj nalezljivih različic virusa. 

Mateja Logar covid-19 Slovenija Ne lokali ne šole, to je po vsej verjetnosti krivo za porast okužb

Poleg tega opažajo tudi, da se na oddelkih za intenzivno terapijo povečuje število oseb, ki se vračajo iz držav bivše Jugoslavije, kjer so bili na obisku pri svojcih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • rd2dmk2 09:57 20.marec 2021.

    ne bo isto kot lani, lani je našel puško v koruzi, letos pa, samo še prazne hilzne

  • Kirka 09:43 20.marec 2021.

    Blagor Janši. Zadnjič je twitnil, da je rešil na stotine življenj ( tistih, ki jih je s svojimi ukrepi spravil v grob, seveda ni omenil). No, aprila nas bo spet lahko reševal.

  • vzev 08:19 20.marec 2021.

    Seveda bo isto, če imamo pa še vedno isto nesposobno vlado in stroko, ki govori tako kot vlada hoče.