Slovenija
24 ogledov

Janez Janša še enkrat pod drobnogled KPK?

Janez Janša EPA
Člani senata Komisije za preprečevanje korupcije bodo v prihodnjih dneh odločili, ali bodo ponovili nadzor nad premoženjskim stanjem predsednika SDS Janeza Janše.

Kot je znano, Vrhovno sodišče je razveljavilo del poročila o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank v delu, ki se nanaša na Janeza Janšo.

Na KPK so potrdili, da so sodbo vrhovnega sodišča že prejeli, kar pomeni, da morajo s svojih spletnih strani zdaj odstraniti ta del poročila. Prav tako morajo Janši v roku dveh tednov povrniti 538,68 evrov stroškov z zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Nepojasnjenih najmanj 210.000 evrov

KPK je pri Janši ugotovila večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, lastništva nepremičnin, lastništva premičnin ter prevzemanja jamstev in poroštev. Hkrati so ugotovili tudi, da se je Janši premoženje glede na uradno ugotovljene vire dohodkov in premoženja v nadzorovanem obdobju nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov.

Janša, ki pravi, da je objava poročila prinesla nepopravljive posledice, poudarja, da tega poročila zdaj "ni več". Nekdanji senat, ki je izdal poročilo, pa je v odzivu na odločitev sodišča zapisal, da lahko sedanji senat postopke ponovi.

Komentarjev 29
  • encijan 12:58 28.februar 2015.

    Oni si posojajo tu pa tam kak milijonček. Ni drugega.

  • ennanova 11:53 28.februar 2015.

    JANŠEV BOJ za SlovenijoJanez Janša dobil boj s protikorupcijsko komisijo. Tako piše v medijih. Pa je to sploh lahko res? Vprašanje je namreč, za kakšen boj naj bi sploh šlo. Janez Janša je preveč pomemben človek za Slovenijo, da ...prikaži več bi vse skupaj odpravili z zamahom roke, mimogrede ugotovili, da je šlo …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2158-jansev-boj-za-slovenijo

  • francl12 19:36 27.februar 2015.

    janšist ni politični zapornik, ampak je kriminalec, kateremu bi morali pobrati vse njegovo premoženje in ga strpati v vlažno, mrzlo celico od kosu kruha in liter voden na dan!