Slovenija
4849 ogledov

Janković po hišni preiskavi: "Žal mi je žene in otrok."

Zoran Janković
1/2
Anže Petkovšek
Ljubljanski župan Zoran Janković je zatrdil, da se hišne preiskave, ki so jih kriminalisti danes opravili tudi na njegovem domu, ne nanašajo nanj ali kogar koli drugega z mestne občine. Tarča preiskovalcev je bila Jankovićeva žena Mija Janković, preiskovalce pa so zanimali plačani računi, je pojasnil. Za dogajanje je obtožil premierja Janeza Janšo.

Kot je na redni tedenski novinarski konferenci v Ljubljani danes povedal Janković, so kriminalisti na njegovem domu v Ljubljani danes pozvonili okoli 6. ure, ostali so do približno 9.30. "Zame je bilo presenečenje, da tokrat niso rabili mene, ampak so preverjali posamezne račune pri soprogi," je dejal.

Povedal je tudi, da so kriminalisti obiskali njegovega sina Damijana Jankovića in njegovo partnerico Ursulo Gavish. Tudi tam so delo kriminalisti opravili korektno. Preiskave po besedah župana potekajo tudi na družbi Electa.

Po oceni Jankovića so bili preiskovalci "izjemno korektni", več pripomb pa ima na samo vsebino obtožb. "Trdim, da je, kar piše v obtožnici, prazno in nič ne bo iz tega," je poudaril.

Preiskovalci so odnesli 32 plačanih računov, pri čemer je poudaril, da bi lahko te račune kriminalisti dobili tudi v banki ali v podjetju. Obiski na domu so po njegovem odveč, povzel pa je besede svojega odvetnika Janeza Koščaka, da se je začela predvolilna kampanja. "Žal mi je žene in otrok," je dejal in za dogajanje obtožil premierja Janeza Janšo.

Spomnil je, da se na okrožnem sodišču danes nadaljuje sojenje njemu in njegovima sinovoma Damijanu in Juretu Jankoviću ter družbi Electa inženiring zaradi očitkov o domnevnem parkiranju delnic Mercatorja pri podjetju Electa inženiring ter utaje davka. Kot je znova zatrdil, je finančna uprava postopek, ki služi kot osnova za to sojenje, zaključila brez ugotovljenih nepravilnosti. "Ta zadeva z delnicami Mercatorja nima nobene osnove, gre samo še za vprašanje časa," je poudaril in dodal, da je očitno zato, ker ne najdejo utemeljenih očitkov proti njemu, očitno sedaj spravili na njegovo družino.

Je pa ljubljanski župan zatrdil, da postopek ni povezan z mestno občino ali komer koli z občine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • kapibara1 19:54 21.december 2021.

    A tudi otroci bivše direktorice FURS-a, ki je obelodanilka odlog plačila DDV 6 milja € koncernu januković, dobila grozilno pismo napram otrokom.. se ti tudi smilji

  • jozicamurn 19:44 21.december 2021.

    Končno, da so začeli s postopki in da tale mafijoz dobi svoje.

  • Detel5ica 16:51 21.december 2021.

    Kako hudo mu je,ker so kriminalisti vznemirjali njegovo družino.A se kaj zamisli,koliko družin je on uničil ( ne samo vznemirjal) in povzročil tudi smrti!!!