Slovenija
2891 ogledov

Janša: povzročiti poskušajo čim več kaosa

Janez Janša Saša Despot
Janša meni, da je potek dogodkov pričakovan. Židan o odstopu ni bil obveščen.

"Dogodki so nakazovali, da se tudi tokrat ne bodo zgodile normalne volitve, temveč bodo skušali skrajšati mandat in povzročiti čim več kaosa," je predsednik SDS-a komentiral odstop premierja Mira Cerarja.

Predsednik SDS-a Janez Janša je za Odmeve povedal, da je pričakoval takšen razvoj dogodkov, saj so tudi drugi dogodki nakazovali, "da se tako kot leta 2011 in 2014 tudi zdaj ne bodo zgodile normalne volitve, temveč bodo skušali skrajšati mandat in povzročiti čim več kaosa in pri tem izkoristiti prednosti, ki jih imajo, da volivce od stranke SMC-ja preselijo drugam ali pa ustanovijo nov obraz, za katerega bodo verjeli, da bo izvajal isto nalogo marionetne vlade, kot se je to dogajalo pod vodstvom Mira Cerarja".

Predsednik SD in minister za kmetijstvo Dejan Židan je povedal, da o odstopu niso bili obveščeni, da pa ni usoden, daj bodo volitve nekaj tednov prej ali celo to ne. POsredno se je odzval na Cerarjevo obtožbo, da ga sabotirajo koalicijski partnerji. Rekel je, da se da stavka, afera z maketo in odločitev vrhovnega sodišča niso zgodile zaradi koalicijskih partnerjev. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 10
  • ode 17:57 15.marec 2018.

    Oglasil se je največji specjalist za ustvarjanje kaosa.

  • leonardo 10:00 15.marec 2018.

    Če ne bi odstopil bi JJ kritiziral, ker je odstopil - kritizira. Z njim je pač tako, dobro da nima nikakršne možnosti, da bi bil naslednji mandatar.

  • assepi 09:35 15.marec 2018.

    Takšni smo, da sami sebi zaradi metanja polen pod noge in preteklih grehov nismo sposobni oblikovati vlade. Zaradi tega in nevoščljivosti bomo vedno hlapci! Bolje, da nam vlada tujec!

Sorodne novice