Slovenija
22859 ogledov

Slovenski premier izpostavil tudi ženino dežurstvo

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
Po okužbah smo med vodilnimi v Evropski uniji, v našo državo že prispela pomoč iz Italije. Na stanje v bolnišnicah z današnjim tvitom opozarja tudi premier Janša.

V slovenskih bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 1.034 bolnikov s covidom-19, 271 jih potrebuje intenzivno nego. Najmlajši bolnik v enoti intenzivne terapije je star 20 let. Vodja skupine za covid-19 Mateja Logar je v petek opozorila, da je stanje še vedno zaostreno, delovanje covidnih oddelkov je po njenih besedah še vedno na nivoju t. i. "katastrofalne medicine" in je torej primerljivo z delovanjem v primeru množičnih nesreč. 

Upadanje epidemije v zadnjih dneh se po besedah Logarjeve na ljubljanski infekcijski kliniki še ne pozna. Še vedno se dnevno ukvarjajo s premeščanjem bolnikov z intenzivnih enot, ki niso več kužni, v t. i. čiste intenzivne enote, da bi zagotovili dovolj postelj za covidne bolnike s kritičnim potekom bolezni.

Stanje v bolnišnicah je v tvitu izpostavil tudi premier Janez Janša, ki je izpostavil, da smo po okužbah med vodilnimi v Evropski uniji, intenziva je bolj polna kot lani. Omenil je, da se je njegova žena vrnila iz tretjega nočnega dežurstva v zadnjih osmih dneh, na pomoč prihajajo ekipe iz sosednjih držav, medtem pa da Pop TV, javna televizija, Zoran Jankovič in KUL o protestih, diktaturi, in kuhančkih. Tvit je pospremil s ključnikom DostJE. 

Covid-19 na Jesenicah Covid-19 Slovenija Novi podatki: To kažejo številke!

Italijanska pomoč že v Sloveniji 

V Slovenijo je medtem danes prispelo šest zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki bodo v slovenskih bolnišnicah pomagali pri oskrbi bolnikov s covidom-19. V kranjski vojašnici sta jih pozdravila ministra za obrambo in zdravje Matej Tonin in Janez Poklukar.

Kot je znano, Tonin se je novembra z italijanskim kolegom, ministrom za obrambo Lorenzom Guerinijem, dogovoril, da bodo italijanske oborožene sile s svojim znanjem in osebjem Sloveniji pomagale pri boju zoper covid-19. Dogovorila sta se, da lahko v Sloveniji računamo na do 30 zdravstvenih delavcev italijanske vojske. Danes jih je v Slovenijo prispelo prvih šest, in sicer dva zdravnika ter štirje zdravstveni tehniki, še devet se jim jih bo zaradi današnjega slabega vremena pridružilo jutri. 

Covid-19 na Jesenicah Covid-19 Zdravje Analiza: Poglejte te krivulje cepljenja, obolelih in smrti!

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 22
 • Avatar Leon
  Leon 07:59 06.december 2021.

  KAJ DOGAJA ? Tilen Artač je zakon .

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 23:24 05.december 2021.

  Bebo Janez, da mora dežurati tvoja žena v takem obsegu naj se pa kar tebi zahvali, ker si popolnoma narobe zastavil vse kar se korone tiče. Pa še tole bom rekla, njej si zrihtal hude dodatke, kaj pa medicinske sestre, ...prikaži več ki toliko dežurajo, da sploh ne vedo več kaj je normalen delavnik in še to za ene uboge pare. Kaj pa to? Da te ni sram žene izpostavljati.

 • popokatopetl 22:59 05.december 2021.

  "Stanje v bolnišnicah je v tvitu izpostavil tudi premier Janez Janša, ki je izpostavil, da smo po okužbah med vodilnimi v Evropski uniji" --------------- No tole Janša priznam da je tvoj dosežek. Tudi to da si nas dobro pripravil na ...prikaži več zadnji val, krematorij v MB je prenovljen!