Zdravje
22918 ogledov

Analiza: Poglejte te krivulje cepljenja, obolelih in smrti!

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
Žibert pripravlja primerjalno analizo cepljenja, okužb, sprejemov v bolnišnice in smrti po evropskih državah

Dr. Janez Žibert, profesor na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in člane ekipe COVID-19 sledilnik, pripravlja primerjavo poteka cepljenosti in ključnih epidemioloških krivulj po državah Evropske unije.

Janez Žibert Slovenija Janez Žibert, avtor modela razvoja epidemije pri nas. "Ta dejavnik je povsem nepredvidljiv."
Covid-19 maske PCT Covid-19 Slovenija Analiza: Takšno bi bilo stanje v Sloveniji, če bi imeli višjo precepljenost

V prvem grafu so razvrščene države po podobnih potekih cepljenja, naslednji pa prikazujejo tedensko incidenco potrjeno okuženih, tedensko incidenco sprejemov v bolnišnice in tedensko incidenco smrti. Predvsem za slednjega upa, da bo bralce prepričal, da cepljenje rešuje življenja. Za primerjavo so države v vseh grafih obarvane z isto barvo.

 | Avtor: janez žibert janez žibert

 | Avtor: janez žibert janez žibert

 | Avtor: janez žibert janez žibert

 | Avtor: janez žibert janez žibert

Žibert poudarja, da so rezultati analize še preliminarni, a so že dovolj zgovorni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 32
  • rd2dmk2 10:28 05.december 2021.

    ok obnovimo dejstav in zgodovino: 1. virus so v SLO prinesli zdravniki na smučanju- čeravno so vedeli da se nekaj že kuha.2. za prve smrti so krivi zdravniki ki so namesto v bolniško šli delat nadure v DSO-je.3. politiki so ...prikaži več po nasvetu zdravnikov govorili da virus z poletjem in vročino se uniči in z letalsko parado zaključi epidemijo 4. ko so prihajala cepiva so zdravniki govorili da so nepreverjenna in nezanesliva. zakaj so spremenili svoje mišlenje niso lepo pojasnili, mogoče so razlog kuvert

  • hudini 10:04 05.december 2021.

    Res je da mladi večinoma ne pridejo v bolnice,zato pa njihovi očetje in dedki ki jih mladi okužijo,malo empatije mladim ne bi škodilo,egoizem današnje družbe nas bo pokopala

  • vzev 09:37 05.december 2021.

    Če se že dela takšna analiza, bi bilo prav, da se naredi tudi glede starosti. Da bi potem dejansko videli, če mladim kaj cepljenje pomaga. Ker ta podatek tako zelo skrivajo.