Slovenija
12296 ogledov

Janša je na to čakal od januarja

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Javnomnenjska raziskava je pokazala, da je prvič po januarju stranki SDS uspelo prehiteti LMŠ.

Javnomnenjska raziskava Mediane, ki so jo opravili za POP TV, je pokazala, da je na vrhu lestvice strank prišlo do spremembe. Če bi bile volitve danes, bi namreč največ vprašanih (15,4 %) svoj glas namenilo SDS. Na drugem mestu je s 13,8 odstotka LMŠ, ki ji sledita SD (9,5 %) in Levica (8,9 %). Na petem mestu je SNS s 3,6 odstotka in si rezultat deli z NSi. Na sedmem mestu je Piratska stranka (2,4 %), za njo pa sta še Desus (1,5 %) in Dobra država (1,3 %). 

21,1 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrala, 9,9 odstotka jih ne bi izbralo nobene od strank, 3,5 odstotka pa jih na vprašanje ni želelo odgovoriti. 

Na vprašanje, kako ocenjujejo delo vlade, je 43,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da dobro, 40,9 odstotka dela vlade ne podpira, 15,4 odstotka pa je neopredeljenih, je pokazala raziskava, opravljena za POP TV. 

Med najbolj priljubljenimi politiki ni sprememb. Na vrhu je Borut Pahor, sledita mu Marjan Šarec in Tanja Fajon. Do petega mesta se zvrstita še Janez Lenarčič in Milan Brglez. Spodnji del lestvice zaključujejo Zmago Jelinčič, Luka Mesec, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Janez Janša ter zadnji Karl Erjavec

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • gustl 13:05 25.november 2019.

    Bull shit....prav gotovo ja... A ni zanimivo, da kar nekaj nabijajo, kot da bi bili formula 1... Enkrat eden, enkrat drugi, mene pa še v življenju ni nihče poklical in me vprašal koga bi volil... No, Ninamedia...povem tukaj...nobenega... Ko bom ...prikaži več občutil na lastni koži , da se je kaj spremenilo, potem bom volil tistega, ki mu gredo zasluge. . Menim, dokler bodo isti ljudje v parlamentu, nomam kaj početi na volitvah..

  • Janez 08:43 25.november 2019.

    Ne verjamem anketam, mene in večine ki jih poznam ni nihče nič vprašal. Anketa se dela na premajhnem vzorcu in v točno določenem okolju, ki ni relevantno kot pokazatelj. Zato takšnim anketam ne verjamem in ne zaupam. Prav tako kot ...prikaži več ne zaupam slovenskemu sodstvu, ker je preveč pristransko čemur se reče tudi podkupljivo.

  • slovenski95 08:15 25.november 2019.

    Šarec se vrača k svojemu maksimumu. Odslej bo šlo vse le še navzdol.