Slovenija
61083 ogledov

Janša močno okrcal anticepilce in postavil nove pogoje

Janez Janša Posvetovalna skupina Vlada RS
Slovenski premier Janez Janša o cepljenju in novih pogojih stranke SDS.

Predsednik SDS in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje, kot so delo za skupno dobro in ne za lastne interese ter postavljanje interesov slovenskih ljudi v ospredje.

Cepljenje Covid-19 Slovenija Anticepilci vdrli v cepilni center, cepljenje naročenih so morali prekiniti

Zaradi tega govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti, so Janševe besede povzeli na spletni strani SDS.

Med pogoji za sodelovanje v prihodnji koaliciji je prvak SDS navedel še striktno spoštovanje vrednot slovenske ustave. Prav tako morajo stranke, ki bodo sodelovale z SDS v prihodnji koaliciji, vnaprej povedati, da bodo podprle resolucijo Evropska parlamenta o obsodbi vseh totalitarnih režimov.

Štab Anžeta Logarja na stranki SDS. | Avtor: Anže Petkovšek Janez Janša pred izjavo o izzidu lokalnih volitev na stranki SDS. Anže Petkovšek

Janez Janša Posvetovalna skupina Slovenija Janša: Ni dolžnost Slovenije, da pomaga in plačuje

Zaradi anticepilcev ljudje umirajo

Predsednik vlade je ob tem izpostavil še, da precepljenost prebivalstva proti covidu-19 še vedno ni na želeni ravni, saj se nekateri ne želijo cepiti. "Težko je poslušati tiste, ki se norčujejo iz ukrepov, češ, meni ne bo nič hudega. Zaradi njih umirajo ali težko zbolevajo drugi," je dodal.

Janez Janša Afganistan Svet Bruselj o Janševem Twittu: EU je dolžna poskrbeti za ogrožene

Janša se je osredotočil tudi na prihajajoče volilno leto. Povedal je, da je bilo do zdaj opravljenega veliko dela, čeprav se je država soočala in se še vedno sooča z epidemijo. Ob tem je vlada naletela na kritike opozicije, ki v preteklih letih po njegovem ni veliko naredila: "Zaradi slabega upravljanja z državo veliko ni bilo narejeno, potrošenega pa je bilo veliko denarja. Danes sicer poslušamo, da bodo tisti, ki niso zgradili enega samega doma za starejše ali ene same bolnišnice, delali stvari drugače."

Vlada RS, Janez Janša | Avtor: Vlada RS, twitter Vlada RS, twitter

seja vlade vlada Covid-19 Slovenija Janša napovedal, kdaj bomo odpravili PCT pogoj

Kot najpomembnejše ukrepe, ki jih je sprejela aktualna vlada, pa je Janša izpostavil spremembe na področju debirokratizacije, investicije v šolstvo in šport ter zakon od dolgotrajni oskrbi, ki ga je vlada vložila v državni zbor, še navajajo na spletni strani SDS.

Komentarjev 61
  • Avatar Leon
    Leon 09:37 31.avgust 2021.

    https://insajder.com/slovenija/zakaj-laze-je-znani-psihoanalitik-pri-analizi-tujega-drzavnika-po-nakljucju-odkril-tudi

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:39 30.avgust 2021.

    Jaz samo to želim, da g.Janša občuti vse te bolečine v glavi in telesu, ki jih zaznavamo cepljeni državljani, čez pol leta. Ko ga bo sapa ustavila na prvem hribu...upam da me je njegov Bog slišal in bo porazdelil dobro in slabo med nami.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 22:19 29.avgust 2021.

    Uboga država, ki ima za predsednika vlade človeka, ki ne zna logično razmišljat.