Slovenija
3893 ogledov

Janša o tem, kako se je znašel na jahti z znanim lobistom v zdravstvu

seja DZ Janez Janša Saša Despot
"Pri meni ne lobirajo, ker vedo, da nisem tarča za to," je dejal premier.

S poslanskim vprašanjem Janezu Janši, o po mnenju opozicije "novih dokazih o koruptivnem dogajanju v naši državi v zadnjih 30 letih", se je danes začela redna seja Državnega zbora.

Janez Janša Slovenija Janša se je odzval na fotografije, kjer z lobistom uživa na jahti podjetnika

Spomnimo: Zaradi objavljenih fotografij premierja z znanim lobistom Božom Dimnikom ter poslovnežem Andrejem Marčičem, ti naj bi se leta 2016 skupaj vozili z Marčičevo jahto, poleg tega pa naj bi tudi večkrat skupaj igrali golf na Mavriciju -  v opozicijskih poslanskih skupinah LMŠ, SD, Levice, SAB in NeP opozarjajo na sum na "nepregledne in potencialno koruptivne lobistične stike Janše z dobavitelji opreme in drugih pripomočkov javnim zdravstvenim zavodom ter drugim proračunskim porabnikom."

Janez Janša Slovenija Janša na jahti podjetnika: V zdravstvu ni levih in desnih, ampak je samo biznis

O okoliščinah stikov z lobisti in dobavitelji medicinske opreme - poslanec LMŠ-ja Robert Pavšič je Janšo med drugim vprašal o "etični spornosti tega sicer dokumentiranega a početja"- je premier med drugim poudaril, da poslanec ni tisti, kateremu bi odgovarjal, s kom se druži in srečuje. "Na vprašanje, ki ste ga konkretno naslovili, pa je moj odgovor, ne," je bil kratek premier

"Gospodje, ki so bili včasih spoštovani gospodarstveniki, zdaj ko so bili z mano v stikih, pa so naenkrat postali tajkuni, s temi ljudmi nisem sklepal nikakršnih poslov," je dejal Janez Janša, ki je poslanca pozval, "naj javno pove, kakšen je ta posel, če ga seveda pozna."

"Na jahtah sem v svojem življenju mogoče preživel vsega skupaj deset ur in to na različnih. Mislim, da sem bil pol ure na neki jadrnici celo z gospodom Kučanom. Tudi to ni bilo neko lobiranje." se je na očitke opozicije odzval Janša. Po njegovem se je to dogajalo v času, ko si je še lahko lahko privoščil kakšen dopust, "ko sem bil opoziciji, saj ko se sem v vladi tega enostavno ni," je dodal. 

Kar se morebitnega lobiranja tiče, Janša pravi, da sam nikoli ni bil tarča tovrstnega početja. "Pri nas nihče ne lobira, pri meni ne lobirajo, ker vedo, da nisem tarča za to,"  je poudaril premier.  

dezurni@stryia-media. si

Komentarjev 34
  • Avatar pantani
    pantani 12:09 21.september 2021.

    A je mogoče zataval na jadrnico?, sam uprašam!!!

  • Albatroz 21:32 20.september 2021.

    Nisem levo in ne desno opredeljen, vem pa da se v politiki ne dogajajo takšna naključja. Ne samo JJ vsa politika je zlagana.

  • mirror 20:07 20.september 2021.

    Danes imate levičarji zelo slab dan. Nič se vam ni izšlo po vaših scenarijih. Ostali ste presenečeni in odprtih ust brez besed. Pa še ponedeljek je danes. Prava nočna mora in to že podnevi.