Slovenija
26251 ogledov

Janša se je odzval na fotografije, kjer z lobistom uživa na jahti podjetnika

Janez Janša
1/3
Facebook
Premier Janez Janša se je odzval na objavo fotografij, ki prikazujejo, kako prijateljuje s podjetnikoma Andrejem Marčičem in lobistom Božom Dimnikom.

"Jaz sem v dvajsetih letih, ko sem imel čas, igral golf s praktično vsemi, ki so takrat golf igrali v Sloveniji, tudi z omenjenima gospodoma. Igral sem ga tudi z direktorjem POP TV-ja, uredniki POP TV-ja, z mnogimi ljudmi, in to nima nikakršne zveze z nobenimi posli. Z gospodoma, ki ju omenjate nisem nikoli sklepal nobenih poslov," je za Planet TV povedal predsednik vlade Janez Janša. 

Dodal je, da je žalostno, da KUL opozicija, ki nima nobenega programa, prek tega ustvarja vtis, da nekaj počne: "Nič ne počne, sproža afere in namesto,da bi se pripravljala na gradnjo alternative za prihodnje volitve, misli, da bo s takimi patetičnimi poskusi vplivala na volitve."

Iz vrst opozicije so se danes včeraj namreč kritično odzvali na ravnanje premierja Janeza Janše izpred let. POP TV in portal Necenzurirano sta objavila fotografije Janševega letovanja z lobistom Božom Dimnikom na jahti poslovneža Andreja Marčiča, ki kažejo, da njihovo srečevanje ni bilo naključno. V opoziciji pozivajo Janšo k odgovorom, pristojne institucije pa k preiskavi.

Fotografije kažejo, da se predsednik vlade Janša in podjetnik Marčič nista srečevala samo naključno, kot je po razkritju fotografij druženja na golfu na Mavriciju dejal Marčič. 

Janez Janša | Avtor: Profimedias Profimedias

Janša je bil, kot kaže, leta 2016 kot takratni opozicijski poslanec v DZ na Marčičevi jahti, je poročala televizija. Podjetje, katerega družbenik je Marčič, je v času sedanje Janševe vlade nedavno sklenilo milijonski posel. Na omenjeni jahti pa je bil tudi eden najvplivnejših lobistov Božo Dimnik, čigar hči je ena največjih dobaviteljic v slovenskem zdravstvu, so še navedli na televiziji.

"Včeraj ne samo, da je izbruhnila nova afera, ampak so na površje priplavali novi dokazi o koruptivnem dogajanju v naši državi v zadnjih 30 letih", je v izjavi za medije poudaril poslanec LMŠ Robert Pavšič. Po Pavšičevi oceni bi bilo takšno početje v vsaki demokratični državi zadosten razlog ne samo za podajanje jasnih odgovorov, ampak tudi za odstop.

Po besedah poslanca SD Dejana Židana v stranki pričakujejo, da bodo "pristojni raziskali vse, kar je potrebno raziskati". V SAB medtem izražajo zaskrbljenost, da je največja vladna stranka v preteklosti že vodila preiskovalno komisijo, s katero so očitno "zakrivali bistvo problema". Zato je po njihovi oceni nujno zadevo preiskati, je dejal poslanec SAB Andrej Rajh.

V Levici so medtem prepričani, da sta "oblast in denar edino, kar zanima Janeza Janšo in njegovo stranko", je ob tem dejal poslanec Levice Miha Kordiš.

Zaradi medijskega poročanja o igranju golfa Janše z Dimnikom in Marčičem na otoku Mauritius je bila avgusta že sklicana seja parlamentarne komisije za nadzor javnih financ. A Janše na sejo ni bilo, zato so sejo prekinili.

Po besedah Pavšiča pa se premier ne bo udeležil niti nadaljevanja seje te komisije, ki je sklicano za četrtek, kljub temu, da so mu ponudili tri možne termine za potek seje oziroma možnost, da sam pove, kateri termin bi mu ustrezal. Kot še poudarja Pavšič, to ni samo nedopustno, ampak je neustavno: "Premier je po ustavi dolžan odgovarjati na vprašanja državnega zbora."

Janez Janša | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 32
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 15:57 19.september 2021.

    Baraba ostane Baraba, ki se skriva za mladoletnimi otroki! Tipično za mafijca.

  • Avatar Leon
    Leon 09:30 16.september 2021.

    Onkološki inštitut je do 100-krat preplačal storitve podjetja Andreja Marčiča, ki je gostil Janšo....https://insajder.com/

  • Plavi-mil 08:34 16.september 2021.

    Levi fašisti zopet otroke izrabljajo v svojo korist, nič ne bo, narod vas je spregledal, SRAMOTA, levičarje bi bilo potrebno z zakonom PREPOVEDATI.