Slovenija
3267 ogledov

Janša o Vizjakovem "plačevanje davkov je glupo"

Andrej Vizjak Saša Despot
"Izjava Vizjaka neprimerna, a ni z ničemer vplivala na davke," pravi predsednik vlade.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v državnem zboru prvič odzval na razkriti posnetek pogovora sedanjega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka in poslovneža Bojana Petana, v katerem je Vizjak ocenil, da je plačevanje davkov državi "glupo".

Andrej Vizjak Nič o odstopu Slovenija Minister Vizjak priznal: Posnetek je avtentičen

"Kot smo slišali enega od vaših ministrov, je plačevanje davkov za njega glupo. Ali se zavedamo, kakšno sporočilo je ta človek dal?" je predsednika vlade spraševal poslanec SAB Marko Bandelli. "Čakali smo vaš odziv – tišina. Čakali smo tudi odziv drugih koalicijskih partnerjev – tišina. Ali podpirate takšne poteze, izogibanje plačevanju davka?" je spraševal Bandelli. 

"Ne podpiram pozivov k neplačevanju davkov. V tej zadevi, o kateri govorite, davki niso bili osnovni problem. Gospodarstvenik, ki mu je bilo to rečeno, je, kolikor vem, davke plačeval," je odgovoril Janša. "Vsi se ukvarjate z eno izjavo ministra, ki seveda ni bila primerna, a je bila izrečena pred 14 leti in ni z ničemer vplivala na pobiranje davkov v Sloveniji," je o aferi "glupi davki" dejal Janša.

Andrej Vizjak Slovenija Vizjaku šteti dnevi: V obraz sem mu povedal, da na podporo NSi ne more računati Matej Tonin Slovenija Afera 'Glupi davki': V NSi pravijo, da je Vizjak ravnal nesprejemljivo, toda ...

 

 
Komentarjev 21
 • Avatar Marie Cankar
  marie3 17:40 15.november 2021.

  Pricakovati, da bo obsojal dejanja nekoga, ki dela iskljucno po njegovih navodilih, je utopija. Tragicno je, da je danes le se slabse, da si upajo se vec, da so se bolj grobi in direktni, niti prikrivati se vec ne trudijo, ...prikaži več podrejajo si vse kar si zamislijo, ustvarjajo si svojo SDS policijo poleg strankarske tajne sluzbe, ki jo JJ uporablja se od casov svojega prvega ministrovanja. Vse za diskreditacijo in izsiljevanje svojih ali nasprotnikov, vprasajte Pahorja, on ze ve. ;)

 • munja 17:20 15.november 2021.

  Problem je poleg vsega tudi to, da je minister Vizjak najprej vse kategorično in zelo prepričljivo zanikal, oz. označil kot nekakšno lepljenko in šele čez čas priznal, da je posnetek avtentičen. Skrbi me tudi, kolikokrat v vseh letih je naredil ...prikaži večil mogoče kaj podobnega, pa ni bilo nikogar, da bi to posnel in obelodanil. Lahko je takšnih "glupih davkov" ali pa še kaj hujšega še veliko več, kdo ve.

 • Eleanore_Richardson 15:50 15.november 2021.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦