Slovenija
2053 ogledov

Objavljeni daljši posnetki pogovora, ki majejo Vizjakovo teorijo o lepljenki

Andrej Vizjak Saša Despot
Pošteno sta se nasmejala, ko je novinarka zmotila njun pogovor: "Ta bi imela članek jutri ..."

Kot smo že poročali, je Pop TV pred časom objavil posnetek pogovora med okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom in predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom, ki ga je Vizjak pred dnevi označil za lepljenko in konstrukt, sicer pa je priznal, da je avtentičen.

Andrej Vizjak Nič o odstopu Slovenija Minister Vizjak priznal: Posnetek je avtentičen

Zdaj pa so na Pop TV objavili še daljše izseke pogovora, iz katerih je razvidno, da prvotni posnetki niso lepljenka ali pa strgani iz konteksta, temveč zgolj povzetek več kot uro dolgega pogovora med takratnim ministrom za gospodarstvo in tajkunom Petanom. Kot je razvidno iz posnetka, je Vizjak kar štirikrat skušal Petana prepričati, da mu davkov ne bo treba plačati, če bo sledil njegovim nasvetom. Dogovarjala sta se tudi o usklajenem nastopu na prihajajoči skupščini Term Čatež. 

"Ta bi imela članek jutri ..."

V prvem delu pogovora govorita predvsem o odkupu lastnih delnic Term Čatež. "'Seljački' ti bom povedal, jaz mislim, da bi bila velika škoda z lastnimi delnicami to narediti, kar predlagaš, to osiromaši firmo zelo. Ti boš mogel plačati velike denarje hčerinskim družbam, jih boš umaknil in ne boš imel po mojem potem več špage ne za investicije, ki so, glej, tukaj imaš pa tretjo kupolo, tukaj lahko imaš še kak drug načrt, lahko še kaj pomagamo preko evropskih skladov," je Petanu obrazložil Vizjak. 

Povedal mu je, da ni potrebe za plačevanje davkov. Med pogovorom ju je zmotil klic novinarke, nato sta se oba pošteno nasmejala ob misli, da bi novinarka vedela, o čem govorita. "Ta bi imela članek jutri ...," se je pošalil Petan.

Matej Tonin Slovenija Afera 'Glupi davki': V NSi pravijo, da je Vizjak ravnal nesprejemljivo, toda ...

"30 milijonov si zakuril na cesti"

Zatem sta obdelala še temo delnic in morebitno povečanje deleža delnic v Marini Portorož in GPP-ju. "To je rešitev, jaz sem to Kučišu povedal pred pol leta, tako bi jaz naredil. Nič te ne ... Mislim, košta te, da moraš kupit delež, ampak zato imaš delež. Zdaj boš pa dal denar, pa nimaš nič več, izgubil si denar, 30 milijonov si zakuril na cesti," je pojasnil Vizjak. Petan se je z njegovo rešitvijo strinjal. 

Zatem sta spet prišla na temo davkov. Petan je bil glede izogiba plačilu davkov skeptičen, saj je Vizjaku dejal, da je davek prej ali slej treba plačati. "Ne, ne rabiš ga," ga je prepričeval Vizjak. Debata je tekla tudi o umiku lastnih delnic in usklajenem nastopu na skupščini. 

Bojan Petan (Foto: Mediaspeed) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
To je glupo za firmo, je ocenil Vizjak

"Umik se naredi, pa prekinemo," je predlagal Petan. "Umik česa, lastnih delnic?" je vprašal Vizjak.

"Pa kdo bi se moral sekirat kur** državi davke plačevat, jaz ali ti? Jaz," je dejal Petan. "Škoda, to je glupo. Glupo za firmo," je ocenil Vizjak. 

A Petan je vztrajal. "Glej, enkrat ga bomo mogli plačati, this way or another way." 

Petan: "Jaz davke plačujem več, kot je treba, zato da me nikoli ne boste mogli jeb** na tem"

A Vizjak je zatem še enkrat skušal odvrniti Petana od posla, češ da bo moral pri tem plačati davek. "Andrej ... Al Capone pravijo, da je dal ubiti stotine ljudi, prav? Nikoli ga za nič niso obsodili, ker pa davkov ni plačeval, pa je na koncu bil v arestu. Davke plačuj. Jaz davke plačujem več, kot je treba, zato da me nikoli ne boste mogli jeb** na tem. Davke je treba državi plačat, prav? Bog pomagaj. To Tvojo plačo je treba nekje zaslužiti in vse ostale državne," je dejal Petan. Nato je Vizjak spremenil temo in ponovno začel s skupnim načrtovanjem skupščine. 

Andrej Vizjak Afera: Glupi davki Slovenija Vizjak: "Mi bomo šli z vsemi kanoni nad to ... Sodniku bomo jajca strli!"

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 16
  • Avatar Marie Cankar
    marie3 18:12 09.november 2021.

    Trenutna vlada: Notranji minister - nepreklicno odstopil, pravosodni minister - v postopku zaradi utaje davkov, minister za okolje - plebiscitarni poraz na referendumu, korupcija, gospodarski minister - obvescen o preiskavi in daje navodila s kom se sklepa posle, ministrica za ...prikaži več solstvo - ali sploh obstaja!?, minister za zdravje - odgovoren za zlorabo pravil s cepivi - objektivno odgovoren za smrt, prvi minister - zali narod, blati tuje drzavnike in smesi lastno drzavo…. Zmanjka mi znakov.

  • Monica_Coleman 15:02 09.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 12:54 09.november 2021.

    GLUPI NAROD dovoljuje ,da se dogajajo takšne zadeve kot so GLUPI DAVKI .