Slovenija
7614 ogledov

Janša o zapiranju šol in vrtcev jeseni

Janez Janša Vlada RS
Predsednik vlade Janez Janša je znova pozval k cepljenju proti covidu-19 in o tem, kaj bo, če se ne bomo cepili.

Predsednik vlade Janez Janša je ob regijskem obisku v Podravju spregovoril za Radio City in znova pozval k cepljenju proti covidu-19. "Če se bomo cepili, bodo jeseni šole in vrtci odprti, če pa se ne bomo, ne bodo odprti in bomo spet plačevali ceno," je opozoril. 

Po njegovih besedah ni vprašanje, če bo delta različica koronavirusa prišla k nam, ampak je samo vprašanje kdaj in kako intenzivno. "Imamo odgovor nanjo in to je cepljenje," je opozoril. "Po tem, kar se dogaja v Veliki Britaniji, ki ima enega najvišjih odstotkov precepljenosti, hkrati pa največ delta variante, ne govorimo več o odstotkih, govorimo o tem, da se moramo cepiti vsi," je še dejal Janša.

mestni utrip Covid-19 Slovenija Najnovejša prognoza IJS: Takšne so možnosti za četrti val!

Takšni so načrti vlade v prihodnjih šestih mesecih

Dotaknil se je tudi predsedovanja Svetu EU, ki ga bo Slovenija prevzela v četrtek. Dejal je, da se bo vlada kljub predsedovanju organizirala tako, da bo tudi v prihodnjih šestih mesecih obiskovala slovenske regije in skrbela za to, da bodo sredstva, ki so zdaj na voljo tudi z evropskih skladov, pravično in učinkovito investirana ter porazdeljena. "Obisk vlade v regiji v času prevzema predsedovanja je simbolični pokazatelj, da ta vlada tudi v času predsedovanja ne bo pozabila na Slovenijo," je še napovedal.

Ob tem je poudaril, da ima vzhodna regija, katere del je tudi Podravje, v naslednjih sedmih letih na voljo 400 milijonov evrov več sredstev za investicije kot v prejšnjih sedmih letih. "Maribor lahko računa v prihodnjih letih na znatne finančne injekcije, tudi v tiste dejavnosti, ki delovnih mest ne ustvarijo čez noč, ampak so podlaga za to, da lahko gospodarstvo napreduje, se razvija in dobiva kvalitetne kadre, ki poganjajo razvoj naprej."

V pogovoru se je dotaknil tudi vprašanja Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) in morebitnega prenosa sedeža v Ljubljano. "Vlada bo naredila vse, da sedež ostane v Mariboru, kamor sodi. Stopili bomo v stik z lastniki in jih prepričali, da Slovenija ni samo Ljubljana, da je načrt te vlade, da Slovenijo decentralizira," je še dejal.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Novi podatki: Upadanje epidemije se upočasnjuje!

Premier napovedal nove investicije

Premier Janša je sicer danes med drugim obiskal tudi Ormož, kjer se je sestal s tamkajšnjim županom Danijelom Vrbnjakom. Opozoril je, da se občina Ormož sooča z velikimi gospodarskimi in socialnimi problemi, več ali manj razvojno stagnira, vendar ima razvojne priložnosti za razvoj gospodarstva.

"Tu so investicije, ki prihajajo iz različnih virov, iz državnega in evropskega, v naslednjih letih pa bodo zagotovile dovolj sredstev, tako da se bo gospodarski zagon bistveno pospešil, da bo več dobro plačanih delovnih mest," je dejal premier. "Toliko investicij, kot jih bo v naslednjih letih, v Ormožu doslej še ni bilo," je dodal.

Bojana Beović Zdravje Beovićeva: Ne gre za strašenje, ampak ...

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 23
 • Avatar stoychi
  stoychi 07:29 01.julij 2021.

  edina rešitev za Slovenijo je, da se Janša dokončno odcepi v zapor

 • JZekspert 00:49 01.julij 2021.

  Zdaj pa poslušaj ti plešasti lažnivec, zagamani komunajzar, ki se pretvarja, da to ni! Ti in tvoj ljubimec Kućko sta zgodovina. SDS=SD in vsi ostali sateliti, še najslabši pa je tvoj potrčko in betonček Počepavšek, to je jasno že dolgo, ...prikaži več tega samo še debili ne kapirajo...ŠOLE BODO ODPRTE, TO NIMA NOBENE ZVEZE S KAKIM CEPLJENJEM, TI PREKLETI DEBIL!! A JE TO JASNO??? KONČAL BOŠ V ZAPORU, KAMOR SPADAŠ ŽE VEČ KOT 20 LET, A TI JE TO JASNO, TI OMEJENO TESLO ABRAMBOSLOVSKO???????

 • Avatar Zala
  Zala 23:11 30.junij 2021.

  Zanimivo, VB kjer je največ precepljenih razsaja delta različica. Sum, da so cepljeni,ki so brez večjih vidnih bolezenskih znakov okužbe, največji prenašalci mtiranega virusa, se potrjuje.

Sorodne novice