Slovenija
32 ogledov

Janša pada, Virant se vzpenja

Janez Janša Saša Despot
Povolilno mnenje. Janez Janša padel na lestvici priljubljenosti, na samem vrhu je predsednik republike, precej pa se je dvignil Gregor Virant.

Na Dnevnikovi lestvici priljubljenosti slovenskih politikov še vedno vodi Danilo Türk, ki je ocenjen bolje kot novembra; sledita mu bolje ocenjena Janez Potočnik in Radovan Žerjav.

Dobro kaže novopečenemu predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu, ki je skočil za štiri mesta navzgor in je sedaj četrti. Zoran Janković je sedmi. Na lestvici je najbolj napredoval Miran Potrč, ki se je poslovil od politike. Borut Pahor je deseti, tik pa Ljubico Jelušič in pred Pavlom Gantarjem.

Janša v družbi Kresalove in Golobiča

Le trije politiki so ocenjeni slabše kot prejšnji mesec: predsednik SDS Janez Janša je padel s šestega na osemnajsto mesto, za njim pa sta še predsednica LDS v odstopu Katarina Kresal in za zdaj še predsednik Zares Gregor Golobič.

Zanimivo bo videti, kakšni bodo rezultati po novem letu - bo Janši pomagal osnutek koalicijske pogodbe SDS-a, za katerega sam pravi, da je rezervni scenarij? Osnutek je parlamentarnim strankam že poslal in pojasnil, da gre za rezervni načrt v primeru, da predsedniku Pozitivne Slovenije Zoranu Jankoviću ne bi uspelo sestaviti vladne koalicije. Več lahko preberete tukaj.

Komentarjev 12
  • dragec 07:41 24.februar 2016.

    Janči, mi te ne damo, ti si bil in boš ostal naš veliki vodja (po Janši - Janša)

  • babi 12:52 25.december 2011.

    Nikoli v vseh letih, me še ni nihče anketiral glede priljubljenosti politike, prav tako nobenega člana družine, pa imamo stacionirani telefon, mobilce, računalnik....Prva dva...Turk in Potočnik sta na lestvici vseskozi in ni mi jasno, kaj sta naredila takšnega, da ...prikaži več bi bilo zame to kredibilno...sploh Potočnik, ki za Slovenijo ni naredil ničesar, razen, da je na najvišjem in najbolje plačanem mestu komisarja v EU???

  • Tupamaros 10:24 25.december 2011.

    Totalno mimo, neaktualno, neresnočno in za pametne še nezanimivo.