Slovenija
25128 ogledov

Janša po bolečem porazu na sodišču: "Ne tako hitro, Tanja ..."

Janez Janša Epa
"Vse to, kar sprašujete, piše v tožbi, ki je niste prevzeli," so mu odgovorili v stranki SD.

"Pričakujem opravičilo predsednika vlade za laži o "ukradeni židovski vili". Sodba sodišča mu nalaga tudi odškodnino v višini 10.000 evrov. Janša s tem, ko ne prevzema sodnih pošiljk, kaže prezir do države in pravnega sistema," je po odločitvi sodišča na Twitter zapisala predsednica stranke SD Tanja Fajon.

Prvostopenjsko sodišče v Velenju je namreč razsodilo glede tožbe SD zoper predsednika vlade Janeza Janšo, ki je na Twitterju stranki SD očital, da je vila na Levstikovi ulici v Ljubljani, kjer je sedež stranke SD, ukradena judovska vila. "Gre za prakso sodišča v Velenju, ki je napakirano s klientelistično paleto članov ali simpatizerjev Socialnih demokratov in ki izreka sodbe brez obravnav in brez možnosti obrambe. Da bi bila farsa popolna, je v tem konkretnem primeru to sodišče odločalo o tožbi Socialnih demokratov. Česa podobnega niso počela niti vojaška sodišča v bivši SFRJ," je po razsodbi povedal za STA.

Vlada Janez Janša Slovenija Janša se mora javno opravičiti in plačati 10 tisoč evrov

Janša se z odločitvijo sodišča očitno ne bo tako hitro sprijaznil, kar je razvidno tudi iz njegove komunikacije na njegovem najljubšem družbenem omrežju. "Not so fast (prevod: ne tako hitro), Tanja Fajon. Smo šele na začetku," je zapisal na Twitterju in priložil smeškota. Vprašal jo je, koliko so za vilo plačali in jo pozval, naj napiše točno številko.

Zatem je na svojem profilu delil več objav, ki podpirajo njegovo stališče.

V stranki SD so se odzvali na njegov poziv k predložitvi dokazov o plačilu vile in dejali, da "vse to, kar sprašujete, piše v tožbi, ki je niste prevzeli".

Janša pa je ponovil svojo zahtevo: "Tudi nihče drug jo ni, zato javno povejte: Koliko ste plačali za vilo? Samo številko navedite. Saj ni težko? Ali pač?"

dezurni@styria-media.si

Janez Janša Slovenija Janševi koaliciji se lahko smeji, vse to jim je uspelo včeraj
Komentarjev 23
  • Avatar F16
    F16 18:22 04.november 2021.

    Naš Janez pa kar po angleško:)

  • simon30 18:55 28.oktober 2021.

    Nekdanji zapornik, ki ne spoštuje sodišč in izvaja protizakonita dejanja nam na zalost vodi državo 😟

  • Avatar MS
    MS 11:16 28.oktober 2021.

    Janez Janša pogosto, ko mu zmanjka drugih argumentov ali ko nima drugih odgovorov na očitke opozicije, uporabi “ukradeno judovsko vilo” kot način, s katerim preusmeri pozornost od nesposobnosti za učinkovito upravljanje države v zaostrenih zdravstvenih, gospodarskih in socialnih razmerah. Zato ...prikaži večo poglejmo v zgodovino in ugotovimo, ali je zgodba o “ukradeni judovski vili” resnična, v kateri danes delujejo Socialni demokrati, resnična.