Slovenija
15803 ogledov

Janša presenetil s pozivom v ring ena na ena na nevtralnem terenu

Janez Janša je presenetil z nenavadnim pozivom, ki ga je objavil na družbenih omrežjih.

"V sredo, 20. aprila, ponujamo soočenje 1:1 na nevtralnem, skupaj dogovorjenem terenu tistemu, ki bo po anketah najbližje SDS," je sporočil predsednik vlade.

Vsem zainteresiranim medijem zagotavlja neposredni prenos oziroma spremljanje soočenja. Soočenje bo brez posrednika, vsak kandidat pa lahko drugemu postavi 10 programskih vprašanj. Janša bi čas za odgovor in repliko omejil na tri minute.

"Izključevanje je škodljivo, tekmovanje programov pred volitvami pa koristi ne samo volivcem, ampak tudi kandidatom in strankam. Več glav več ve," je v pozivu še zapisal Janša.

Janša se je z Robertom Golobm, ki mu javnomnenjske raziskave napovedujejo največ možnosti, da bi lahko bil njegov izzivalec, doslej srečal le enkrat. V studiu Kanala A sta v torek med drugim spregovorila o ukrepih, s katerimi bi naslovili problem podražitev zaradi vojne v Ukrajini.

Janša je spomnil predvsem na že sprejete ukrepe in tiste, ki jih še pripravljajo v vladi, ki jo vodi. Izpostavil je pocenitev elektrike in dejal, da je vlada pripravljena ukrepe podaljšati. Prepričan je tudi, da je treba v Sloveniji povečati površine za pridelavo hrane.

Po Golobovem mnenju je treba kratkoročno jasno razločiti med gospodinjstvi na eni in industrijo na drugi strani. Gospodinjstvom je treba ponuditi plin po reguliranih cenah. Industrija pa se bo morala znajti z dražjim plinom iz Alžirije in Katarja, ali pa ugotoviti, da jim ta ne ustreza, kar bi lahko pripeljalo tudi do zapiranja katerega od večjih industrijskih onesnaževalcev okolja. "Zmanjkalo bo denarja. Zato rabimo ukrepe, ki bodo filigranski, za katere vemo, kje bomo dobili denar," je prepričan. 

Komentarjev 45
  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 15:05 15.april 2022.

    youtu.be/pXjmQM5b5fw zanimljiv posnetek, pol pa se pred narodom delajo svetnike🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

  • mihatirs 19:26 14.april 2022.

    Janezek janezek...se je začel zavedati da so mu šteti dnevi in da ga bo Golob scat peljal kot že dolgo ne...napovedujem 5% razlike v korist GOLOBA...ker to sranje od JANŠE nima več kaj delat v parlamentu oz. na čelu koalicije!!!

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 18:28 14.april 2022.

    JJ vs ZS ,če si upa