Slovenija
3678 ogledov

Bo sodišče Janšo danes obsodilo?

Janez Janša D. M. Janez Janša z odvetnikom Francijem Matozem
Kot predsednik vlade je objavil tvit, da je bil tedanji direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinovič sodelavec pri umoru tamkajšnjega odgovornega urednika Boruta Meška.

Na celjskem sodišču bi lahko danes epilog dočakalo sojenje predsedniku SDS Janezu Janši zaradi očitkov o žaljivi obdolžitvi, ki mu jo v zasebni tožbi očita nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič. Za tokrat je napovedan le še ogled posnetka novinarske konference nekdanjega odgovornega urednika STA Boruta Meška, njegovega takratnega sodelavca Uroša Urbanije in novinarja Igorja Kršinarja, na kateri so opozarjali na domnevno šikaniranje Meška s strani Veselinoviča, čemur bi lahko sledile sklepne besede in sodba.

Zasebna tožba Veselinoviča

Očitki nekdanjega direktorja STA v zasebni tožbi se nanašajo na Janšev tvit maja 2021, v katerem je takratni premier zapisal: "Neverjetno za EU v 21. stoletju, da sodelavec pri umoru novinarja še vedno vodi STA in zato mesečno pokasira 8500 evrov. Več kot predsednik republike."

Tvit se nanaša na dogajanje leta 2009, ko je Veselinovič tedanjemu odgovornemu uredniku Borutu Mešku vročil izredno odpoved zaposlitve, ta pa je pozneje umrl zaradi bolezni. Nekdanji direktor STA je sicer zatrdil, da o Meškovi hudi bolezni v času njegovega delovnega razmerja in ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi ni vedel ničesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Kmodri 19:17 28.avgust 2023.

    Princ Teme bi moral biti že sedaj sedeti!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:50 28.avgust 2023.

    Smešno, ker po logiki kot je za umor novinarja obdolžil Veselinoviča, bi moral potem tudi sam odgovarjati za smrt pilota Tonija Mrlaka! Zakaj? Kot obrambni minister osamosvojitvene vojne je takratnemu poveljniku TO, zadolženemu za protizračno obrambo Ljubljane, zamolčal ključni podatek ...prikaži več načrtovanega prestopa Mrlaka in njegovih kolegov v TO. Kar nekaj zaposlenih obrambnega ministrstva l.1991 je povedalo, da je Janša bil o prestopu helikopterskih posadk obveščen že med pripravami na osamosvojitev!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:40 28.avgust 2023.

    "Bodo sodišče Janšo danes obsodilo?"..........Najprej popravite naslov...In ja, naj gre malo sedet in bivšo "stroko" naj s sabo vzame...