Slovenija
14338 ogledov

Janša: "Štrikec se zmanjšuje, velike težave bodo"

Janez Janša Anže Petkovšek
Predsednik SDS komentira aktualno politično dogajanje.

Predsednik SDS Janez Janša je ob robu današnjega sprejema v počastitev 30. obletnice ustanovitve Demosa komentiral tudi nekatere aktualne politične zadeve.

Po besedah Janše manjšinske vlade ne preživijo dolgo, če so razdrobljene. "Tudi Demosova koalicija, ko je postala manjšinska, ni živela dolgo. Zato se je Demos tudi razpustil," je potegnil vzporednico z dogajanjem pred 30 leti.

V sedanji koaliciji bi tako po prepričanju Janše lahko vlado "še nekaj časa ohranjali pri življenju, a veliko drugega kot škode ne morejo delati". "Dokler se je delilo bonbončke ter zadolževalo prihodnje generacije, je šlo. Ta 'štrikec' se zmanjšuje in bodo velike težave," napoveduje prvak SDS.

"Ljudje utrujeni od volitev"

Kljub temu ne pričakuje, da bi do predčasnih volitev lahko prišlo v kratkem. Ljudje so po njegovem mnenju utrujeni od volitev, stranke pa finančno iztrošene, zato je težko voditi kakovostno kampanjo. Janši se zato zdi bolj verjetno, da se bo iskala neka "zasilna rešitev", a bo prej ali slej prišlo do predčasnih volitev.

Na vprašanje, ali bi to lahko bila njegova stranka, pa je dejal, da "SDS nikoli ni zasilna rešitev". Na vprašanje, ali se pogovarja s SMC o možnosti oblikovanja nove vlade, je dejal, da "od kar naša stranka obstaja, smo se vedno bili pripravljeni pogovarjati z vsemi, ki so se bili pripravljeni pogovarjati. Tudi vse smo vabili v koalicije. Žal se na drugi strani ravna drugače".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
 • munja 20:24 05.december 2019.

  Pravi jasnovidec tale naš Janez. Kmalu bo začel računat za svoja videnja.

 • Avatar Maja Kajza
  marelica 15:34 03.december 2019.

  najprej naj gre na sniftest, potem pa na zdravljenje...

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:29 03.december 2019.

  Veliki intelektualec, dr.fasaderstva z diplomo prestižne univerze ë Prishtinä,je postal še prerok!Ko mu enkrat zalaufa,ga nič več ne ustavi,klošarja bednega! 😁😁😁

Sorodne novice