Slovenija
8999 ogledov

Janša: Klanje v koaliciji

Janez Janša Saša Despot
Neimenovanje dolgoletnega direktorja Urada za makroekonomske raziskave in razvoj (Umar) Boštjana Vasleta je sprožilo vihar.

Na tvit, ki ga je objavil Bojan Požar, se je namreč odzval minister za kmetijstvo in predsednik SD Dejan Židan in jo hudo podkuril svoje šefu v vladi Miru Cerarju in njegovi stranki SMC.

Dejan Židan | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Samo kot pojasnilo: presenečeni tudi koalicijski partnerji. Je pa takšno obnašanje že večkrat videno. Ko se t.i. novim strankam bližajo volitve, se pojavi neracionalno kadrovanje in povečana količina t. i. lažnih novic (včasih celo z oznako viri blizu vlade)," je o neimenovanju Vasleta zapisal Židan.

Vlada je v torek objavila, da na javnem natečaju za položaj direktorja Umarja ni bil izbran noben kandidat, zato so na dopisni seji odločili, da dosedanjega direktorja Boštjana Vasleta imenujejo za vršilca dolžnosti direktorja do imenovanja novega direktorja oziroma najdlje do 5. junija 2018.

Dva meseca odločali, da se ne bodo odločili 

slovenija 06.01.2012 Bostjan Vasle, delno zaprta seja odbora DZ za finance in mo | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Vasle, ki je na čelu Umarja že deset let, se je na razpis prijavil, dobil pa je tudi pozitivno mnenje uradniškega sveta. Zakaj ga vlada ni imenovala, niso pojasnili. Bo pa imenovanje novega direktorja zdaj očitno padlo v čas pred volitvami, na katerih SMC ne kaže dobro, mesto direktorja pa bi lahko namenili zaslužnemu članu, ki ima zdaj mandat vezan na čas trajanja te vlade. Da bi lahko šlo za tovrstno zavlačevanje, kaže tudi dejstvo, da so zbiranje prijav končali že 29. septembra, kar pomeni, da so se o tem, da ne imenujejo nikogar, odločali dobra dva meseca.

Umar je precej vpliven urad, saj mora njegove napovedi gospodarske rasti vlada upoštevati pri načrtovanju proračunov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • dragec 09:49 02.januar 2018.

    No, potem je pleško vrhunski mesar

  • Tomii Tomo 17:08 11.december 2017.

    Paranoičen psihopat ki blati Slovenijo po svetu kako smo neumni da ga ne volimo in da smo zombiji pa levi fašisti, a ve se da njegov foter albanec. Pa ne zagovarjam Cerarja in levice in sem proti migrantom ker podpiram ...prikaži več ljudi kot je Šiško. Zavedam se napak zdajšnje vlade, a da dobimo Janšo na oblast bi šli z dežja pod kap.

  • dragec 14:00 11.december 2017.

    Pleško, sjebi te levake

Sorodne novice