Slovenija
2267 ogledov

Janša z vso silo nad direktorja STA, tako mu ta odgovarja

Janez Janša Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Janez Janša v boj z Bojanom Veselinovičem.

Za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinoviča je poziv premierja Janeza Janše k odstopu "še ena potvorjena in skrajno neumestna izjava, nevredna predsednika vlade v državi, ki bo letos predsedovala Svetu EU in praznovala 30 obletnico osamosvojitve". Janši očita tudi zavržno zlorabo pokojnikov z neresničnimi obtožbami.

Predsednik vlade je namreč Veselinoviča danes pozval k odstopu. "Čas je, da direktor kot politično orodje skrajne levice odstopi in odgovarja za svoja nezakonita ravnanja. Ter omogoči STA normalno delo in razvoj," je Janša danes zapisal na Twitterju. Janša je v tvitu še dodal, da pod Veselinovičevim vodstvom "odpuščajo na smrt bolne novinarje in pogosto laž prodajajo za resnico".

Veselinovič: Očitno si lahko premier privošči vse

"Brez argumentov in brez dokazov si danes očitno lahko premier privošči vse. Tudi zavržno zlorabo pokojnikov z neresničnimi obtožbami, ki so bile večkrat javno zavrnjene," je na te očitke še odgovoril direktor STA.

Za pojasnila o tem, za katera nezakonita dejanja gre, se je STA obrnila na kabinet predsednika vlade. Tam so v odgovoru zapisali, da vprašanja dodatno ne komentirajo.

Urbanija spraševal STA, koliko intervjujev s pevci zabavne glasbe je objavila

Janša je sicer to zapisal ob delitvi tvita šefa vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroša Urbanije, ki je Veselinoviča obtožil laži, ko je ta za ponedeljkovo oddajo Tednik dejal, da STA Ukomu med drugim ni želela odgovarjati na to, zakaj je en članek daljši od drugega. Vlada je to na Twitterju označila kot "fake news" oziroma lažno novico.

STA pa je danes kot odgovor na omenjeno oznako objavila dopis Urbanije, poslan oktobra lani, v katerem Urbanija sprašuje, koliko intervjujev s pevci zabavne glasbe je objavila STA, zanima ga primerjava dolžine vseh teh intervjujev. Dodatno je poizvedoval še po tem, kako na STA zagotavljajo nepristransko povzemanje izjav, ki jih je spisal nekdo na agenciji, ter ali so pred eno takih izjav pridobili mnenje vseh zaposlenih, zakaj o tem STA ni objavila novice in podobno.

Urbanija je medtem Veselinoviču očital tudi, da je oškodoval državno podjetje, "ogromne finačne koristi pa je imel Dnevnik"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Naklonsky 09:48 10.marec 2021.

    Dejstvo je, da je Veselinović oziroma njegov STA izgubil celotno zaupanje v kredibilnost in poslovanje te agencije.

  • Štefka Šturm 08:55 10.marec 2021.

    Ne dajte se gospod Veselinovič. Janša ima svoje osebne interese. Kaj mislijo državljani Slovenije o STA pa nihče ne vpraša. Ko bo Janša plačeval agencijo iz lastnega žepa, bo imel pravico dostavljati.

  • dare326 22:39 09.marec 2021.

    Veselinovića so dali na čevelj že na RTV. Če STA ne želi izročiti dokumentacije o poslovanju, je to potrebno opraviti z organi pregona. Simpl. Tip je izpostava globoke države, ki ga bo ščitila, dokler jim je koristen. Forsirali so Galeta ...prikaži več in se mu odrekli. Veselinović bo doživel podobno usodo, ni dvoma.