Slovenija
44 ogledov

Janševa stranka predlaga referendum

Begunci v Nemčiji EPA
SDS bi o nastanitvah migrantov povprašala državljane.

Poslanska skupina SDS v obravnavo v državni zbor pošilja predlog za razpis posvetovalnega referenduma o nastanitvah migrantov v Sloveniji.

Na referendumu bi državljane povprašali, ali so za to, da državni zbor sprejme zakonodajo, v kateri bo določeno, da letno število prosilcev za mednarodno zaščito ne presega števila prošenj za mednarodno zaščito v letu 2015.

Poslanska skupina SDS predlaga, naj se posvetovalni referendum izvede na celotnem območju države.

Državljani razdeljeni

"Državni zbor odlok o razpisu posvetovalnega referenduma sprejme z navadno večino glasov poslancev," je na novinarski konferenci pojasnil poslanec SDS Vinko Gorenak in poudaril, da gre za referendum na podlagi 26. člena zakona o referendumu in ljudski iniciativi.

Gorenak je spomnil, da državljani glede nastanitve prosilcev za azil razdeljeni.

PREBERITE: 

Komentarjev 28
  • dragec 16:55 05.marec 2016.

    Menda so tebe obrezali

  • dragec 16:54 05.marec 2016.

    Ni problem, samo naj SSDSS financira

  • Žurnalček 16:26 05.marec 2016.

    SDS in njihove jurišne odelke , ki jih Krivonogi želi Sloveniji podtakniti kot Nacionalno gardo !!!! Jaz nisem 10 dnevni veteran pivopivec in mi takeli njegovi jurišniki , ne pridejo niti do kolen , se jih pa bojim , ker ...prikaži več večjih zahrbtnežev in podležev še nisem zasledil ! Popolnoma enak sistem dvigovanja pritiska svojim in nesvojim , je imela tudi Srbska stranka SDS in verjetno veš kaj so zakuhali , zgleda pa da sami ne zavedajo kako in kje so teli končali ! Jaz sem vse to begunsko krizo dal skozi 91 in 95 leta in vem, kako se z njimi mora postopati , da ni OGROŽENA varnost DRŽAVE in njenih DRŽAVLJANOV . Naša Policija in Sova pa glede tega POJMA NIMAJO. Garantiram , da je imela polovica nastanjenih na Kotnikovi v rokah orožje ! Garantiram !Kaj so z njim počeli in kaj delali pa NOBEDEN v Slovenije ne ve , niti ga zgleda ni briga , čeprav je plačan zato !!!!!!!