Slovenija
2752 ogledov

Brez dogovora z ministrom, jutri stavka na upravnih enotah

upravna enota Ljubljana MojaObčina.si Stavkali bodo tudi v Ljubljani.
Pogajanja med sindikatom in ministrstvom so zašla v slepo ulico.

Pogovori z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem, ki opravlja funkcijo ministra za javno upravo, niso bili uspešni, je za Dnevnik dejal predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk. Obenem je za jutri napovedal stavko uslužbencev na upravnih enotah.

Pogajanja so potekala danes med 9. in 12. uro. Skupnega jezika niso našli predvsem glede vprašanja povišanja nekaterih plač za sedem plačnih razredov, navajajo na Dnevniku.

Stavka bo jutri potekala na upravnih enotah Ptuj, Novo mesto, Ljubljana, Jesenice, Nova Gorica, Ruše in Maribor. Storitve, ki so smatrane kot nujne, bodo v sredo na omenjenih uradih vseeno opravljali. 

Z UE Ljubljana so sporočili, da bodo opravljali sledeče storitve: naloge s področja matičnih zadev (prevoz pokojnega v tujino; vpis rojstva, če mora novorojenec na nujno zdravljenje v tujino), naloge s področja javnega reda (izdaja osebne izkaznice ali potnega lista iz razloga nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini), naloge s področja prometa (izdaja vozniškega dovoljenja iz razloga nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini), s področja urejanja prebivališč (prepoznani postopki urejanja zakonskega prebivališča), s področja evidenc tujcev (vročitev dovoljenja za bivanje za novorojence - prvo dovoljenje, vročitev dovoljenja za bivanje za voznika v mednarodnem prometu), potrjevanje podpor podpisov volivcev in s področja financ (telefonska preverba takse za izdan sklep v zadevi življenjske ogroženosti).

Sklepali naj bi tudi zakonske zveze, če je bil datum določen že prej, in izdajali nekatere druga potrdila, a le če bo šlo za nujne primere.

Upravna enota Linhartova | Avtor: Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana Anže Petkovšek

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:15 14.november 2023.

    JU je čisto brez kompasa. On bi povišice, od česa že? Naj bodo srečni, da je sploh za vse njihove plače, glede na to, da sami praktično ne ustvarjajo dobička.

  • kapibara1 15:24 14.november 2023.

    Ko je UE Vič- Tobačna pred časom štrajkala je za to, ker so masovno pislai odločbe o začasnem prebivališču v LJ, da je Janukivić dobil VOLI-lne glasove.. to je bila srž štrajka.. Pripeljali 5 min do 18 ure in so ...prikaži več morali popedenati vse, ki so bili v prostorih..

  • kapibara1 15:22 14.november 2023.

    Za kaj pa SAMO na UE..? Saj smo na istem tudi drugod v JS zaposleni..