Slovenija
16798 ogledov

Janša izrekel jasno opozorilo spravljivemu Logarju

Anže Logar Anže Petkovšek
Odnos se zapleta - spravni Logar ne bo kandidiral za SDS in noče s Toninom. Janša pa ga opozarja, da lahko sedi le na enem stolu.

Platforma sodelovanja, katere ustanovitelj je poslanec SDS Anže Logar, je zavrnila povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah. Logar je namreč v petkovi večerni oddaji 24ur pojasnil, da je upravni odbor platforme soglasno odločil, da se predsedniku NSi Mateju Toninu zahvaljujejo za ponudbo, a je namen platforme drugačen.

Fokus društva v prihodnjih mesecih ostaja tak, kot so ga napovedali ob njegovi ustanovitvi, in sicer investiranje v vsebino in v oblikovanje javnih tribun o temah, za katere ocenjujejo, da so pomembne za prihodnost Slovenijo, je pojasnil Logar. Dodal je, da je z odločitvijo na četrtkovem upravnemu odboru seznanil tudi prvaka NSi Mateja Tonina.

Voditelj v oddaji 24ur zvečer je Logarja prosil za pojasnilo glede košarice Toninu.

Ali ta odločitev pomeni potrditev vaše zvestobe SDS?

- Ne, to pomeni s čim se bo Platfroma v prihodnje ukvarjala. Nočemo zapeljati  Platforme v te trenutne politične razprave.

...

Torej lahko zdaj jasno rečete, da Platforma sodelovanja nikoli ne bo politična stranka?

- Nikoli ne reci nikoli in v tem pogledu mislim da tudi na namen da bi karkoli predestiniral v naprej. 

Logar je sicer kategorično zanikal, da bi se kot protikandidat potegoval za mesto predsednika SDS, dokler ima ta takšnega karizmatičnega voditelja. 

Na vprašanje, ali se bo Platforma sodelovanja na evropske volitve odpravila samostojno, je Logar dejal, da o tem sploh niso razpravljali. Po neuradnih informacijah nekaterih medijev naj bi v primeru, če bo Platforma Sodelovanja s svojo listo vendarle vstopila v evropsko tekmo, Logar na njej naj ne bi kandidiral.

Logar je sicer razne špekulacije glede politične prihodnosti Platforme komentiral, da nekateri od zunaj očitno vedo več kot tisti v njej. 

Anže Logar NSi Slovenija To je pogoj Ljudmile Novak za kandidaturo

Janša ga za zdaj še vidi na enem stolu 

Logar je med drugim dejal, da je bil v SDS v torek na izvršilnem odboru sprožen postopek evidentiranja kandidatov. Sam pa ostaja pri stališču, da ne namerava kandidirati.

Kot poslanec SDS in predsednik sveta stranke Logar sicer ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV. V petkovih Odmevih na TV Slovenija pa je Janša dejal, da Logar "s formalnega vidika ne sedi na dveh stolih", če pa bi se ta platforma spremenila v listo in šla na volitve, pa "je jasno - kandidiraš lahko samo na eni listi".

Janez Janša letni zbor SDS | Avtor: SDS SDS

Anketa: ljudje želijo, da se Logar osamosvoji izpod Janše

Medtem je anketa, ki jo je za časnik Delo na vzorcu 715 anketirancev med 4. in 7. septembrom pripravila Mediana, pokazala, da ima Logarjeva morebitna politična stranka solidne možnosti za uspeh.

Na vprašanje, kakšne možnosti za uspeh v politiki ima morebitna Logarjeva stranka, je 27,4 odstotka vprašanih odgovorilo, da velike, 9,8 odstotka vprašanih pa, da zelo velike. Tistih, ki menijo, da so možnosti zelo majhne, je bilo 8,2 odstotka. 48,1 odstotka anketiranih menilo, da ima Logar na samostojni poti večje možnosti, kot bi jih imel v SDS. S tem, da so njegove možnosti manjše, se je strinjalo 16,5 odstotka vprašanih, da so enake, pa 21,9 odstotka.

Podporo temu, da naj Logarjeve platforma kandidira na evropskih volitvah na skupni listi z NSi in SLS, je izreklo 12 odstotkov anketirancev. Še več, in sicer 31,8 odstotka vprašanih, pa jih meni, da bi morala na volitvah nastopiti samostojno. Tistih, ki so odgovorili, da Platforme sodelovanja sploh ne poznajo, je 28 odstotkov. Da naj društvo ne kandidirat na volitvah, pa je menilo 20,8 odstotka vprašanih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:29 11.september 2023.

    levo-desne lutke pedofilne kabala mafije so v zadnjih treh letih lepo dokazale koliko jim je do zdravja slovenskega naroda. Vsi so samo še za na smetišče zgodovine ;)

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:22 11.september 2023.

    https://youtu.be/xdmF8F2_FXs?t=80

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:15 11.september 2023.

    Slovenska politična burleska se nadaljuje