Slovenija
23498 ogledov

Jelko Kacin na to delovno mesto v tujino?

Jelko Kacin Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Kadrovski načrti zunanjega ministrstva.

Dnevnik poroča, da bo Slovenija v kratkem spet odprla veleposlaništvo na Irskem; naglico njihovi sogovorniki pripisujejo kadrovskim načrtom zunanjega ministrstva. 

Kot piše Dnevnik, naj bi se po teh razmišljanjih slovenski veleposlanik v ZDA Stanislav Vidovič preselil v Dublin. Zakaj se je vlada odločila odpreti veleposlaništvo na Irskem, Dnevnik ni dobil odgovora. 

Veliko zanimanja

Po navedbah virov Dnevnika na MZZ obstaja velik interes za veleposlaniško mesto v ZDA. Kot najverjetnejšega naslednika Vidoviča omenjajo nekdanjega vodjo stalnega predstavništva pri zvezi Nato v Bruslju in sedanjega vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina ter državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu Toneta Kajzerja, ki je bil v času druge Janševe vlade državni sekretar v premierjevem kabinetu. Za oba velja, da sta proameriško usmerjena in da sta blizu premierju Janezu Janši. 

Kacin na vprašanje, ali bo kandidiral za mesto, odgovarja z besedami, da so postopki imenovanja veleposlanikov tajni, zanimanja za mesto ni niti potrdil niti zanikal. 

Jelko Kacin Poroke, zabave Slovenija Ali Kacin zavaja, ko pravi, da omejitev velja tudi za zasebne dogodke?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • leonardo 15:23 09.avgust 2020.

    Kaco, splačalo se ti je, kajne? Svoje dni sem te spoštoval kot prvega moža v državi. Oh, kje so tisti časi. Vidiš kaj naredi življenje iz poštenega človeka. Samo korak je potreben od spoštovanja do prezira!

  • Covid_1984 14:06 09.avgust 2020.

    bo dobil dobro plačico za pridno odigrano vlogo v največjem nategu v zgodovini človeštva. bela dr dr golazen s gospodarjem gatesom bo dobro poskrbela za svojega lakajčka

  • anica00 09:31 09.avgust 2020.

    Mar ni on že za v pokoj?