Slovenija
1357 ogledov

Jenull ima dovolj, predstavnika Rumenih jopičev je prijavil policiji

protest družba Jaša Jenull Saša Despot
Jenullu naj bi že pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem, zdaj pa je objavil fotografijo izpred njegovega doma in pripisal grozilno sporočilo.

Vidni član petkovega protestnega gibanja Jaša Jenull je policiji prijavil tvit predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja, v katerem je ta objavil fotografijo izpred Jenullovega doma in pripisal: "Narod povejte, končam jaz to po hitrem postopku?". Gre za povsem direktno grožnjo, menijo v Protestni ljudski skupščini.

Purgar naj bi Jenulla pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem

Purgar, sicer tudi odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencije, je tvit objavil minulo soboto, v Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob robu petkovih protivladnih protestov, pa so v ponedeljkovem sporočilu za javnost zapisali še, da ne gre za prvo grožnjo oz. napad, saj da je Purgar že po protestu 25. junija Jenulla pljunil v obraz in mu zagrozil z nasiljem. Jenull je takratni napad in tudi tokratne grožnje prijavil policiji, so sporočili.

Podčrtali so še, da je društvo, ki ga vodi Purgar, od ministrstva za kulturo pod vodstvom ministra za kulturo Vaska Simonitija dobilo status organizacije v javnem interesu.

Na Policijski upravi Ljubljana prejema prijave ali kako jo obravnavajo, niso mogli pojasniti zaradi varstva osebnih podatkov.

Purgar, sicer tudi pripadnik t. i. rumenih jopičev, pa je že v ponedeljek prek Twitterja policiji "pred kakšno nesmiselno kazensko ovadbo" sporočil svoj pogled, in med drugim zapisal, da "levi z ljudskimi skupščinami rušijo ustavno ureditev Slovenije, mi ne".

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
  • Naklonsky 08:03 25.avgust 2021.

    In kaj, če bi se še malo drli pred Jenulovim bivališčem? A triglavska drhal to lahko počne, rdeči bog je pa spet nedotakljiv?

  • Plavi-mil 18:30 24.avgust 2021.

    Pa še mamice se naj za kiklo prime, dete usrano, ja seveda, pa oči bo sinćku pomagal na tricikelj , da bo lahko kolesaril, beda od človeka.

  • matermila 17:43 24.avgust 2021.

    Jaz imam tega kvazi umetnika dovolj,komu naj ga ovadim,da dela sramoto Sloveniji?

Sorodne novice