Slovenija
39089 ogledov

Jenull uspel s tožbo proti Novi24TV

protest družba Jaša Jenull Saša Despot Prizor s poletnih protestov v prestolnici.
Medijska hiša je po odločbi sodišča dolžna objaviti popravek.

Okrajno sodišče v Ljubljani je v primeru tožbe aktivista Jaše Jenulla proti Nova24TV.si odločilo v prid tožnika. Na prispevek z naslovom "Kdo bo Jenullu povedal: dovolj je vandaliziranja tuje lastnine in nizkotnih groženj v stilu afganistanskih talibanov!", bodo pri omenjenem mediju morali objaviti popravek.

V prispevku, objavljenem 31. avgusta 2021, so zapisane neresnice o Jaši Jenullu, je navedeno v razsodilu. Sodišče je ugotovilo, da Jenull ni vandaliziral stavbe Ministrstva za kulturo (MK), ampak je kot član Aktiva delavk in delavcev v kulturi zgolj sodeloval v protestni akciji.

V omenjeni akciji so protestniki od MK zahtevali, da Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot odvzame status kulturne organizacije v javnem interesu.

Stavba ministrstva med prostesti ni bila poškodovana, Jenull pa ni podajal nobenih groženj, je ugotovilo sodišče.

"Zapis 'Lej golazen ste. Golazen boste ostal, dokler se vas ne spuca.', ki je v članku prepoznan kot grožnja, je izjava, ki jo je na družbenih omrežjih podal predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot," je še zapisano v sodbi.

Predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urban Purgar, čigar izjavo je sodišče navedlo, je septembra odstopil s položaja. "Ne želim, da medijski pogrom nad menoj vpliva na delovanje društva, člane društva in odnose med njimi in oblati njegovo ime," je zapisal ob slovesu.

"JUHU! ZMAGA NA SODIŠČU! NOVA 24 bo morala svojim bralcem razglasiti, da je LAGALA o meni in o akciji, ki smo jo izvedli pred Ministrstvom za kulturo! Končno bo objavljen vsaj en resnični članek v tem lažnivem strankarskem trobilu! Hvala Pravna mreža za varstvo demokracije za pravno podporo!" se je na zanj pozitivno sodbo na družbenih omrežjih odzval Jenull.

Komentarjev 43
  • robert73 09:51 20.februar 2022.

    To ni pravnomočno, samo bonbonček za medije in prepričane, obstajajo dokazi, da so grozili kulturnemu ministrstvu,; inscenirali pokole in ji imenovali "umetniške instalacije, obstajajo računi za odstranitev škode....seveda bo vse skupaj padlo, vendar jje to dovolj za proizvajanje pravnega šova, ...prikaži več oni ne predstavlljajo javnega interesa, ampak globoko državo.

  • eminenca 13:44 18.februar 2022.

    ja, to je pa res čudno, a ni so oni tisti, ki govorijo resni ampak samo resnico, oh in sploh v imenu resnice, potem pa še objasnijo kdo vam laže ... a zdej pa tkole? ... komentar oz. odziv nore24 ...prikaži več je že vnaprej znan, ker oni ne priznajo tega sodišča ... pestro in zabavno

  • bobubob 10:05 18.februar 2022.

    Vsi mediji danes lažejo, tako kot politika, pa tudi večina med nami se je temu že dodobra privadila. Ne glede na politično barvo. Laž je tule dobila domovinsko pravico, laž je nesmrtna duša komunizma, ki pri nas še ni bil ...prikaži več identificiran kot zločinski režim. Laž je bila gensko 'vsajena' v slovenski narod leta 45, ko so namesto igle za to uporabljali kar puško. Zato stroka ni znanost, ker vsebuje preveč laži. A hvala Bogu, tu in tam se še najde razum. https://www.youtube.com/watch?v=6NkCG2ex7XE