Slovenija
8587 ogledov

Jezni bralec: "Javno življenje v polnem zagonu"

Bralec
Ljudje ne upoštevajo navodil in se še vedno zbirajo na javnih površinah. Kaj pripravlja vlada?

"Javno življenje na Fužinah je v polnem zagonu, ljudje igrajo nogomet, po več družin se druži po parkih, spodnja slika je bila posneta danes ob 16:21 zraven Fužinskega gradu," nam je popoldne sporočil bralec iz Ljubljane 

 | Avtor: Bralec Bralec
Ljudje se torej še vedno zbirajo. Če so središča v mestih in krajih prazna, so se odločili, da se bodo zbirali v naravi in kot kaže v parkih ter na šolskih in otroških igriščih. Vse to kaže, da se pri nas še vedno ne upošteva navodil, tako se mnogi še vedno zbirajo na javnih površinah.

Zaradi vsega tega je minister za notranje zadeve Aleš Hojs že včeraj v dejal, da bo eden od ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa tudi omejitev zbiranja do pet ljudi na javnih površinah. Predviden pa bo tudi nadzor in kazni.

Prepoved kakršnega koli zbiranja

A kot je v pogovoru za Radio Slovenija danes dejal uradni govorec kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom Jelko Kacin, bo vlada z odlokom prepovedala kakršno koli zbiranje. "Ednina je modus operandi," je poudaril in dodal, da bo odlok začel veljati ob polnoči

Ob tem velja povedati, da sta danes sosednji Avstrija in Italija za prebivalce že prepovedali prosto gibanje. 

Kazni: Od 70 do 400 evrov

V oddaji 24UR POPOLDNE so poročali, da se kršiteljem ukrepov obetajo tudi kazni. Od 70 do 400 evrov globe naj bi uvedli za kršitelje, ki ne bodo spoštovali preventivnih ukrepov za zajezitev koronavirusa.

Kacin je pred tem potrdil, da bodo državljani o tem obveščeni prek sporočil SMS, vendar pa teh ne morejo posredovati vsi operaterji naenkrat, ampak v zaporedju. Na vprašanja o morebitnih drugih načrtovanih ukrepih pa je Kacin odgovoril, da bo več znanega po današnji seji vlade. 

dezurni@zurnal24s.i

Komentarjev 7
  • fasader56 09:08 20.marec 2020.

    Obvestila napišite v bosanščini in ćirilici,pa bo morda drugače...........

  • Avatar Naverlenka
    Naverlenka 00:18 20.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • Laznivi 20:57 19.marec 2020.

    Kazen je veliko prenizka in vse kar je druzenje dveh je prevec. Kazni kazni in se pisat kazni teletom ki ne razumejo osnov civilizacije.