Slovenija
21119 ogledov

Policista na RTV Slovenija poizvedovala o Jožetu Možini

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Novinar je prepričan, da gre za ekscesne prijeme. Oglasila se je tudi policija.

V četrtek sta uniformirana policista obiskala RTV Slovenija in poizvedovala o novinarju in voditelju Jožetu Možini. Slednji je to razkril sam na družbenih omrežjih.

"Pozor! Danes ste me kot urednika Intervjuja na RTV iskala dva uniformirana policista. A se temu reče ustrahovanje, politični pritiski na novinarja, pot v diktaturo, napad na svobodo govora ... ali obstaja še kak drugi izraz. Je to torej nov standard svobode na RTV Slovenija?" je na omrežju X zapisal Možina.

"Policista sta me iskala v stavbi glavnega vhoda RTV, bila sta v uniformah. Govorila sta z receptorjem. V hiši me takrat ni bilo in se z njima nisem srečal niti še ne vem, kaj je bil razlog," je za Slovenske novice dejal uslužbenec javnega servisa. 

Možina je za omenjeni časnik dejal, da je poizvedovanje policije očitno povezano z njegovim udejstvovanjem v oddaji Intervju. "A kakršnikoli bi razlogi bili, je to ravnanje skrajno, ekscesno in obsojanja vredno," je dodal novinar.

"V skladu z zakonodajo"

Policijska uprava Ljubljana se je odzvala in zapisala, da podatkov o konkretnih primerih zaradi upoštevanja določb Zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo podati. So pa poudarili, da gre za povsem običajne aktivnosti mož v modrem.

"Lahko pa pojasnimo, da policisti opravljajo naloge v skladu z zakonodajo, kamor spada tudi komuniciranje z osebami, ki so lahko, kot osebe z različnimi statusi, udeležene v policijskih postopkih. V navedeni zadevi tako ne gre za nikakršno ustrahovanje, politične pritiske ali podobno, temveč zgolj za osnovno opravljanje policijskih nalog," so navedli na PU Ljubljana.

"Tukaj naj poudarimo, da je policija strokovna ter neodvisna in bo ne glede na tovrstne pritiske opravljala svoje naloge v skladu z zakonom," so dodali policisti.

Oddaja Intervju, ki jo poleg Možine vodita še Ksenija Horvat in Vida Petrovčič, je na RTV SLO na sporedu ob nedeljah zvečer.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Naklonsky 15:21 02.september 2023.

    Ustrahovanje, diskreditacije. Komunistično-udbovskem metode levakov.

  • jezero 08:25 02.september 2023.

    Gnil sadež

  • PaPajapopi 18:28 01.september 2023.

    Če bi imel čisto vest, se ne bi ničesar bal in ne bi jokal.

Sorodne novice