Slovenija
3099 ogledov

Jure Leben: "Zdaj bi se odločil drugače in ne bi odstopil."

Jure Leben Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor Jureta Lebna pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Nekdanji minister Jure Leben pravi, da danes zaradi afere maketa ne bi več odstopil. V pogovoru za Večer pravi, da je precej k njegovi takratni odločitvi pripomogla tudi težka poškodba noge.

"Ko se je medijski in politični pritisk dogajal, sem bil v bolnici, nepokreten. Nisem se mogel braniti sam, drugi pa me niso branili," je povedal Leben. Ker ni dobil podpore, ko jo je krvavo potreboval, je izstopil iz stranke SMC, ki jo je soustanovil.

S premierjem Marjanom Šarcem pa sta ostala v stiku. "Komunicirava, vpraša za mnenje. Spoštujem ga," je povedal Leben, ki je prepričan, da je afera, ki ga odnesla, posledica tega, da je dregnil v osje gnezdo.

"Premier me je na tiskovni konferenci dobro pokril, ganjen sem bil ob nastopu in še danes sem mu hvaležen, da ni prilival olja na ogenj in da je v takrat težkem času pustil odprta vrata sodelovanja," je dejal. 

"Kot predsednik vlade dela Šarec dobro. Kar pove, pove tako jasno, da ga široka množica državljanov razume. To je pomembno in mi je všeč. Tudi kakšni rezultati bi se mu morali priznati, pa se mu ne. Pri kmetijstvu smo veliko aktivnejši kot v preteklosti, boljše je črpanje evropskih sredstev, ni nepotrebnega političnega obračunavanja, ni mencanja, politika je dobila kanček smisla ... Seveda pa ne skrivam mnenja, da bi na področju okolja morali biti bolj ambiciozni. Se pa hkrati zavedam paradoksa, da je prejšnja ministrica preživela mandat ravno zato, ker ni bila ambiciozna. Zakaj zato zdajšnji minister ne bi sledil temu zgledu?"

O novem predsedniku SMC Zdravku Počivalšku pa pravi: "Z Zdravkom sva se dobro spoznala in se dobro razumeva. Spoštujeva se. Je eden redkih politikov, ki slabše govori in bolje dela. In ne samo da dela, ampak stvari naredi."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 16:54 28.september 2019.

    Enkrat javni lažnivec, vedno...