Slovenija
9097 ogledov

Napadena 80-letnica je moja soseda, tega prizora ne želim nikomur

Jure Leben Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor Jureta Lebna pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
"Jutranji napad rjavega medveda se je zgodil praktično na mojem dvorišču," je sporočil nekdanji minister Jure Leben.

"Kljub temu ali pa #PRAVZATO pozivam k tehtnemu premisleku in mirnim živcem. Država je odgovorna za upravljanje z zvermi. Odgovornosti za upravljanje z zvermi - sploh pa z zaščitenimi vrstami - ne gre jemati zlahka ali pa to lastno odgovornost celo prelagati na nevladnike ali glas ljudstva..." v objavi na facebooku opozarja Leben. 

Medved Slovenija Ista medvedka naj bi napadla že prejšnji teden, izdana je odločba za odstrel

"Zaradi neodgovornega dolgoletnega delovanja MOP je Upravno sodišče lani pritrdilo nevladnim organizacijam in prepovedalo odstrelitev tako rjavega medveda kot volka. Uredba o zavarovanih prostoživečih živalskih vrstah je bila namreč vsakič tako izjemno slabo pripravljena, da sodišče druge izbire sploh ni imelo," je prepričan Leben. 

"Posledice neodgovornega ravnanja države v preteklosti so danes nepopravljive; tako za okolje kot za ljudi. V slovenske vasi se je naselil strah, ki ga bo težko izničiti, saj sta se volk in rjavi medved močno približala našemu domu. Obenem v histerični ihti sprejemamo interventne ukrepe in brez kritične presoje ubijamo (seveda vem, da vam je ljubša beseda odvzem) zaščitene živali," je zapisal nekdanji minister, ki upa, da "država vse svoje strokovne moči usmerja v pripravo naslednje Uredbe o zavarovanih prostoživečih živalskih vrstah. Ker si res ne želim, da bi kogarkoli od vas kdaj presenetil tak prizor kot je danes zjutraj mene." 

Marjan Šarec Slovenija Tako se je na napad medveda odzval Šarec

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 07:04 23.junij 2019.

    Ni krivo upravno Sodišče ampak en sam upravni sodnik, ki ima Ime in Priimek. Če bi sodnik zaradi pristranskega nepravilnega postopka kazensko in materialno odgovarjal, potem nebi izdal odločbe kot jo je...

  • DebeliFranc 14:36 22.junij 2019.

    Dobri so morali oditi, potem pa imamo to kar imamo... Škoda, škoda.